Mainos

Ahtisaari vaatii USA:ta ja Venäjää takaisin neuvotteluun: Älyttömän tappamisen loputtava Syyriassa

Rauhanneuvottelija, presidentti Martti Ahtisaari haluaa Yhdysvallat ja Venäjän mahdollisimman pian takaisin neuvottelupöytään.

Rauhannobelisti Martti Ahtisaari pitää Syyrian tilannetta täysin kestämättömänä.

– Ei tämä ole mistään kotoisin, että annetaan asioiden vain mennä eteenpäin niin kuin ne nyt menevät, Ahtisaari puuskahtaa MTV:n haastattelussa.

– Yhdysvallat ja Venäjä on nyt saatava miettimään yhdessä syyrialaisten ja muidenkin alueen maiden kanssa, miten saadaan aikaan prosessi, jolla lopetetaan tämä älytön tappaminen.

Yhdysvallat on ilmoittanut vetäytyvänsä neuvotteluista Venäjän kanssa. Venäjän epäillään pommittaneen Aleppossa siviilikohteita yhdessä Syyrian hallinnon kanssa.

“Tämä on umpikuja”

Kokenut diplomaatti, ministeri Jaakko Iloniemi sanoo, että Syyrian tilanne vaikuttaa lohduttomalta.

– Avainta ei ole näköpiirissä. Näyttää siltä että tällainen kehitys tulee jatkumaan vielä aika pitkään, jollei jotakin täysin odottamatonta tapahdu. Tämä on umpikuja, Iloniemi toteaa.

Hän ei usko Yhdysvaltojen ja Venäjän perääntyvän tavoitteistaan. Esimerkiksi Venäjällä ei ole motiivia etsiä ratkaisua pattitilanteeseen.

– Venäjä on valmis tekemään niin sinä päivän, kun se toteaa, ettei tilanne enää palvele sen etuja. Mutta tähän mennessä ei näytä siltä, Iloniemi sanoo.

1:58

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.