Mainos

Syyrian rauhanneuvottelut katki – USA: Venäjä hakee sotilaallista ratkaisua

Genevessä käytävät Syyrian rauhanneuvottelut on keskeytetty väliaikaisesti.

YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura kertoo, että neuvotteluja jatketaan 25. helmikuuta. Hän perusteli lykkäystä sillä, että osapuolten on tehtävä lisää töitä, ennen kuin neuvotteluja on järkevää jatkaa.

– Olen sanonut ensimmäisestä päivästä lähtien, että en puhu vain puhumisen takia. Siksi olen päättänyt laittaa neuvottelut tauolle. Se ei tarkoita, että neuvottelut ovat päättyneet tai epäonnistuneet, de Mistura vakuutti.

Syyria ja Venäjä vaikuttavat hakevan Syyrian sotaan sotilaallista ratkaisua poliittisen sovun sijaan, sanoo Yhdysvallat. Ulkoministeri John Kerryn mukaan tästä kertovat Syyrian armeijan ja Venäjän jatkuvat hyökkäykset opposition hallitsemilla alueilla.

Syyrian armeija kiristi eilen otettaan Aleppon kaupungista Venäjän ilmaiskujen tukemana. Yhdysvaltojen mukaan Venäjän iskut vaikeuttavat rauhanneuvotteluja.

– On äärimmäisen vaikea nähdä, miten siviilikohteita vastaan iskeminen voi mitenkään edistää rauhanprosessia, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja John Kirby.

Ministeriön mukaan Venäjän ilmaiskut Aleppossa eivät ole kohdistuneet äärijärjestö Isisin kohteisiin, vaan lähes ainoastaan opposition joukkoja vastaan.

Suurin Syyrian oppositiota edustava ryhmä HNC sanoo, ettei suostu neuvottelupöytään ennen kuin Syyrian humanitaarinen tilanne paranee.

– Koko maailma näkee, kuka saa neuvottelut epäonnistumaan. Koko maailma näkee, kuka pommittaa siviilejä ja näännyttää ihmisiä nälkään, sanoi HNC:n edustaja Riad Hijab.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja