Ahmed, 4, kyselee vanhempiaan ja yrittää nousta kävelemään – mutta häneltä on viety kaikki

Neljävuotias Ahmed menetti vanhempansa ja jalkansa Israelin tekemissä ilmaiskuissa 4:35
Neljävuotias Ahmed menetti vanhempansa ja jalkansa Israelin tekemissä ilmaiskuissa.

4-vuotiaan Ahmed Shabatin tarina kertoo konkreettisesti Gazan alueen järkyttävästä tilanteesta.

Ahmed makaa sairaalassa. Hän kyselee jatkuvasti vanhempiensa perään ja yrittää nousta kävelemään. Mutta Ahmedin vanhemmat ovat kuolleet Israelin armeijan ilmaiskussa ja pojan jalat on jouduttu amputoimaan.

– Lapsi kysyy päivittäin. Missä minun isäni on? Missä äitini on? Joka ikinen päivä hän kysyy. Yritämme kovasti saada häntä unohtamaan ja mukautumaan tämän hetken tilanteeseen, kertoo Ahmedin huoltajana nyt toimiva setä, Ibrahim Abu Amsha uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Abu Amsha kertoo, että räjähdyksen voima pojan kotipaikkakunnalla, Beit Hanoun alueella heitti pienen Ahmedin päin naapurin asuntoa. Iskussa menehtyi hänen mukaansa 17 ihmistä. Beit Hanoun alueella asui ennen sotaa yli 52 000 ihmistä. Israerilaisen toimittajan Nahum Barnean mukaan alueella ei käytännössä ole enää lainkaan asumiseen kelpaavia rakennuksia jäljellä. 

Abu Amsha kertoo perheineen vieneensä Ahmedin Nuseiratin pakolaisleirille, joka sijaitsee eri osassa Gazan kaistaa. Sinne osui puolestaan toinen Israelin tekemä ilmaisku. Tässä iskussa Ahmedin jalat vaurioituivat erittäin pahasti. Pojan kummatkin jalat oli amputoitava.

Leikkaus jouduttiin tekemään sairaalan synnytysosastolla, sillä sairaalassa oli niin paljon kiireellistä hoitoa vaativia potilaita. Leikanneen lääkärin mukaan sairaalan henkilöstö on aivan uupunut ja työntekijöistä on pulaa.

Nyt Ahmed toipuu vaarallisesta leikkauksestaan. Hänen setänsä oli tuonut vuoteen vierelle auton ja silittää Ahmedin kasvoja. Poika heittää lelun pois, hän haluaisi vain nähdä vanhempansa ja kävellä.

Lue myös:

    Uusimmat