Ahdistaako syksy ja arki? Nämä faktat auttavat!

Jos tuleva pimeys ahdistaa jo nyt, nämä faktat auttavat.

Unohda kaamosmasennus ja väsyneet aamut – pimeässä on nimittäin hyviäkin puolia.

Syöpäriski pienenee – kunhan pysyttelet pimeässä

Yhdysvaltalaisen syöpäinstituutin (U.S. National Cancer Institute, NCI) tekemän tutkimuksen mukaan valoisat yöt ja rintasyöpään sairastuminen ovat yhteydessä toisiinsa. Vaikka terveelliset elämäntavat ja geenit ovatkin suurin syy sairastumiseen, voi valolle yöaikaan altistuminen vaikuttaa – oli se sitten luonnonvaloa tai ei. Myös Haifan yliopisto Israelin on saanut samantapaisia tuloksia: niissä maissa, joissa käytetään eniten katulamppuja sairastutaan myös eniten eturauhassyöpään.

Tutkijat selittävät ilmiötä aivojen yöllä erittämällä hormoonilla, melatoniinilla, minkä on todettu vaikuttavan syöpäsoluihin.

Ulkonäköpaineet hellittävät

Yrititkö rantakuntoon? No se on myöhäistä nyt. Laita mukavat muhkusi villapaidan alle piiloon ja nappaa toinen pala pizzaa.

Vältyt palaneelta iholta

Aurinko ei tee hyvää ihollesi: se vanhentaa ja altistaa ihosyövälle. Pimeät aamut ja illat takaavat sen, että pääset taatusti pakoon aurinkoa.

Sinulla on vihdoinkin hyvä syy pysytellä sisällä

Etkö viitsi hyvällä säällä pysytellä sisällä? Ei hätää – seuraavat kuukaudet ovat melko tasaisesti huonoja säiden puolesta, joten nyt voit rauhassa linnottautua sohvalle.

Koti näyttää siistimmältä kynttilänvalossa

Kun pimeys valtaa nurkat, on ihana sytyttää kynttilöitä ja nauttia niiden hehkuvasta valosta, mutta tunnelmanluonnin lisäksi niillä on myös toinen hyvä puoli – ne saavat kotisi näyttämään puhtaammalta.

Jos huoneet kaipaavat imuroimista, sammuta valot ja sytytä muutama kynttilä. Hämärässä kukaan ei huomaa eroa.

Keho kaipaa herkkuja

Kesällä mieli tekee usein kevyitä kesäherkkuja, sillä helteiden aikana harvemmin kaipaa tuhteja ruokia. Ilmojen viiletessä alkavat kuitenkin pasta ja pizza tehdä kauppansa – herkuttele siis hyvällä omallatunnolla!

Kohta on joulu!

Joulupukin tuloon ei ole enää pitkä aika, kun pimeys kolkuttelee ovella. Muista myös pikkujoulukausi sekä muut talven juhlat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat