Ahdistaako muutto? 7 tapaa kääntää elämänmuutos voitoksi

Muuttaminen muuttaa maisemia, joissa elät, mutta voit tehdä siitä myös täydellisen elämänmuutoksen. Lue, kuinka voit parantaa niin muuttamista kokemuksena kuin elämääsi sen myötä.

Muuttaminen on harvoin mukavaa. Pitää pakata ja raahata tavaransa uuteen kotiin sekä järjestellä ne uudelleen – vain huomatakseen raahanneensa mukanaan täysin turhiakin tavaroita.

Muuttamisen ei kuitenkaan tarvitse olla painajainen – itse asiassa se voi olla kokemus, joka parantaa elämääsi.

Lue vinkit, jotka auttavat tekemään muutosta elämäsi parhaimman asian!

1. Tee muuttolupaus

Ennen kuin muutat – muutitpa sitten nurkan taakse tai maan toiselle puolelle – , mieti, mitä elämää parantavia muutoksia voisit muuton avulla tehdä.

Jos haluat terveellisemmät elämäntavat, osta jäsenyys läheiselle kuntosalille. Jos ostit oman kodin ja haluaisit osata tehdä pieniä korjauksia kodissasi, ilmoittaudu tähän valmiudet antavalle kurssille.

2. Unohda negatiiviset ihmiset

Kaikilla on se yksi ystävä, joka soittaa vain halutessaan jotain, mutta kun itse tarvitsisit olkapäätä, hän loistaa poissaolollaan. Unohda tällaiset energiaa imevät "ystävät", jotka tuhlaavat aikaasi. Muuttaminen on täydellinen aika tyhjentää talo – niin kirjaimellisesti kuin vertauskuvallisestikin.

3. Haastattele mahdolliset kämppäkaverit

Uuden kämppäkaverin haaliminen voi olla vaikeaa. Eihän kukaan halua päätyä asumaan painajaismaisen terveysintoilijan kanssa, joka käy päälle, jos syöt vahingossa hänen proteiinipatukkansa. Mutta kämppäkaverista voi myös tulla ystäväsi. Ennen kuin päätät, kenet otat kanssasi asumaan, juttele mahdollisten kämppisten kanssa puhelimessa ja ota selvää, klikkaako teillä.

4. Muuta vaatevarastosi käteiseksi

Jos asuntosi muistuttaa kaatopaikkaa, pakkaaminen ei ole mikään helppo projekti. Käy läpi vaatekaappisi ja myy tai lahjoita ne vaatteet, joita et ole aikoihin käyttänyt. Kun olet myynyt pois turhat tavarat, voit sijoittaa rahat yhteen asiaan, josta olet jo pitkään haaveillut ja, jolle taatusti tulee käyttöä, kuten nahkatakkiin tai mokkasaappaisiin.

5. Vanhat pois, uutta tilalle

Älä turhaan pakkaa mukaasi ikuisuuden vanhoja keittiövälineitä, jotka vain keräävät pölyä kaapissasi. Anna esimerkiksi pois käyttämätön kahvipuristin ja heitä roskiin kahvinkeitin, jota ei ole koskaan pesty. Sijoita laadukkaaseen espressokoneeseen, jota tulet myös käyttäneeksi.

6.  Älä jumittaudu sohvalle

Jos vanhassa kodissasi vietitkin iltasi sohvalla televisiota katsellen, älä antaudu samaan kierteeseen uudessa kodissasi – tai nouse ainakin sohvalta ja vaikka jumppaa samalla, kun katsot lempisarjaasi! Tee naapuruston samanikäisistä ja -henkisistä ihmisistä ystäviäsi. Haluatko oppia ranskaa? Ilmoittaudu iltakurssille. Tee kaikkea, mistä olet aina unelmoinut.

7. Tutki, tutki, tutki

Yksinäisyys voi olla pelottavaa. Mutta rauhasta ja hiljaisuudesta kannattaa myös nauttia. Kun seinät tuntuvat kaatuvan päälle, käy pitkällä kävelyllä uudessa naapurustossa, tutustu puistoihin ja hengitä raikasta ulkoilmaa. Nauti!

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat