Mainos

Aftonbladet: Ruotsalaissaaren läheltä löytyi räjähdettä sisältävä sukellusalus

Ruotsin merenkulkulaitos on määrännyt kolmen merimailin turvarajan Öölannin saaren ulkopuolelle paikalta löydetyn sukellusaluksen vuoksi.

Miehittämätön sukellusalus löydettiin Venäjän ja Saksan välisen Nord Stream -kaasuputken viereltä  lähistöltä, kertoo Aftonbladet.

– Se on varustettu pienellä räjähteellä, Ruotsin puolustusvoimia edustava Johannes Hellqvist kertoo Aftonbladetille.

Alus löytyi eilen iltapäivällä rutiinitarkastuksen yhteydessä.

Ruotsin puolustusvoimat arvioi, että kyseessä on miinojen raivaukseen käytettävä kertakäyttöinen alus, jossa on varusteena pieni räjähdyspanos. Alus on suunniteltu tekemään miinoja toimintakyvyttömäksi käyttäen aluksen omaa räjähdyslaitetta. Sen jälkeen aluksen kuuluisi tuhota itsensä.

Öölannin ympärille määrättiin turvaraja. Puolustusvoimat ei kuitenkaan usko aluksen olevan vaarallinen räjähteestä huolimatta.

Alusta on päästy tutkimaan toistaiseksi vain kuvien perusteella. Kuvista ei ole voitu päätellä mille maalle alus kuuluu.

– Kyseessä on sellainen alus, jota monet maat käyttävät. Olemme päätelleet, että se ei olisi ruotsalainen, mutta emme voi poissulkea sitä, Hellqvist kommentoi.

Alus löytyi Ruotsin aluevesien ulkopuolelta, Öölannin saaren eteläkärjen korkeudelta. Alueelta löytyy yhä monia toisen maailmansodan aikaisia miinoja.

Ruotsin puolustusvoimat ei ole vielä päättänyt, kuinka tapauksessa edetään.

– Jatkamme asian valmistelua maanantaina, jolloin katsomme kuinka asiassa tulisi toimia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.