Mainos

Aftonbladet: Norjalaistytön kylpyhetki muuttui liekkimereksi

Norjalaistytön kylpyhetki muuttui liekkimereksi, kertoo Aftonbladet. Norjan Bergenissä asuva 15-vuotias tyttö sai ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja kasvoihinsa, kun kylpyammeen reunoilla palavat tuikut sytyttivät kylpyvaahdon palamaan.

Erikoinen tapaus tapahtui viikko sitten. Ingrid Stigum Frimanslund oli käyttänyt kylvyssään veteen suihkutettavaa kylpyvaahtoa. Isossa-Britanniassa valmistettu Kids Stuff Crazy Soap -kylpyvaahto suihkutetaan veteen painepullosta.

Ingrid kertoo Aftonbladetille, että perheessä käytetään kylpyvaahtoa viikoittain. Hän oli valmistautumassa ystävänsä kanssa illan konserttiin kotitekoisessa kylpylätunnelmassa ja he olivat sytyttäneet ammeen reunoille useita tuikkuja. Ingrid otti vielä kuvan kylvystä ja astui veteen.

– Meni vain sekunteja ja vaahto syttyi palamaan. Amme oli täynnä sinisiä liekkejä. Menin paniikkiin ja hyppäsin pois ammeesta, Ingrid kertoo.

Tyttö juoksi suihkuun ja huuteli itseään kylmällä vedellä. Ystävä ei ymmärtänyt mitä oli tapahtunut, mutta kotona ollut Ingridin isä Rune Stigmun Olsen sai tyttärensä rauhoittumaan. He ymmärsivät Aftonbladetin mukaan noin tunnin jälkeen, että oli lähdettävä ensiapuun.

Kylpyvaahdossa tulenarkoja kaasuja

Haukelandin sairaalassa plastiikkakirurgi tutki teinin kasvot. Molemmat kulmakarvat ja osittain ripset ja hiukset olivat palaneet. Muu ruumis oli vahingoittumaton, koska se oli ollut veden alla. Lääkäri kiitteli tytön nopeaa toimintaa, kun tämä oli heti mennyt suihkuun viilentävän veden alle.

– Kasvoihin ei enää satu, mutta palovammat näkyvät vielä. Lääkäri kertoi, että jälkien pitäisi hävitä kokonaan, hän kertoo nyt lehdelle.

– Onneksi ei tapahtunut mitään pahempaa. Meillä on kaksi pikkusisarusta, 1- ja 3-vuotiaat, ja he ovat myös kylpeneet vaahdon kanssa monia kertoja, Rune Stigmun Olsen kertoo.

Kylpyvaahto, jota valmistetaan Isossa-Britanniassa, sisältää muun muassa tulenarkaa butaania ja propaania. Nämä ainesosat auttavat ainetta vaahtoamaan. Purkissa lukee varoitusteksti siitä, että aine on helposti syttyvää, mutta tämä ei norjalaisperheen silmiin ollut osunut.

– Kuka edes lukee kylpyvaahtopurkin takaosan? Kukaan ei todellakaan odota, että kylvyssä vaahto syttyy palamaan, teini kritisoi lehdessä.

Tytön isä teki onnettomuuden jälkeen testin kylpyvaahdon kanssa ja totesi, että vaahto syttyy jopa siitä, että lähellä on tulta. Aineen ei tarvitse olla kosketuksissa tuleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.