Pääkaupunkiseudun vuokra-asunnoissa hämäräbisneksiä: Poliisi löytänyt huumevarastoja ja paperittomien majataloja, joissa yöpyminen maksaa jopa 200 euroa

Pääkaupunkiseudulla kymmeniä kaupunkien vuokra-asuntoja käytetään huumeiden varastona – Rikospaikan toimittajat kertovat, mistä ilmiössä on kyse 5:33
Kuuntele videolta, minkälaista hämäräbisnestä vuokra-asunnoissa pyöritetään.

Pääkaupunkiseudulla on lukuisia vuokra-asuntoja, joita on käytetty huumeiden välivarastoina tai niissä on majoitettu ilman laillista oleskeluoikeutta maassa olevia ja käännytyspäätöksen saaneita henkilöitä.

MTV:n Rikospaikka-ohjelman mukaan Helsingin poliisilla on ollut tutkinnassa tapaus, jossa vuokra-asunnosta löytyi viisi luvattomasti maassa ollutta henkilöä. Kolme heistä oli paperittomia ja kahdelle oli annettu käännytyspäätös.

Heistä jokainen maksoi suuren, jopa 200 euron, hinnan yhdestä yöstä asunnossa. Yöpyjien maksamien summien lisäksi voittoa on tullut siitä, että asuntoja on vuokrattu valtion tuilla.

Toiminnan laajuudesta ei tietoa

Asuntoja on käytetty pääkaupunkiseudulla myös huumevarastoina.

Rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoi keskiviikkona MTV Uutiset Livessä, ettei toiminnan laajuudesta ole vielä varmuutta.

– Poliisin varovaisemmankin arvion mukaan hämäräbisnekseen käytettäviä asuntoja ja tällaisen bisneksen pyörittäjiä on vähintään kymmeniä, Lehtinen kommentoi.

Lisää aiheesta keskiviikkoillan Rikospaikka-ohjelmassa MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat