"Lelusalakuljettaja" Rami Adhamilla tuomioita pahoinpitelyistä ja dopingrikoksista

Jihadisteihin yhdistetyllä ja SDP:stä kohun vuoksi eronneella syyrialaistaustaisella Rami Adhamilla on taustallaan lukuisia rikostuomioita. 

STT:n eri tuomioistuimista hankkimien tietojen mukaan Adham on syyllistynyt vuosien varrella useampaan pahoinpitelyyn, joista hän on saanut sakkoja. Lisäksi Adham on saanut ehdollista vankeutta ainakin parissa dopingrikosjutussa. 

Tuorein STT:n hankkimista tuomioista on viime vuodelta, jolloin Helsingin hovioikeus piti voimassa Adhamin saaman 60 päivän ehdollisen vankeustuomion dopingrikoksesta.

Jutussa oli kyse siitä, että Adham toi toissa vuonna Turkin Istanbulista 150 kappaletta ampulleja, jotka sisälsivät kukin 250 milligrammaa testosteronienantaattia.  

Adham itse kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoi, että turkkilainen lääkäri oli määrännyt sitä hänelle testosteronin vajaatuotantoon. Oikeudessa kuullun suomalaisen lääkärin mukaan ainemäärä kuitenkin riittäisi noin kahdeksan vuoden lääkinnälliseen käyttöön. Oikeus arvioi, että Adhamin esittämä asiakirja ei vaikuttanut asianmukaiselta lääkemääräykseltä.  

Vuonna 2010 puolestaan Adham sai puoli vuotta ehdollista vankeutta törkeästä dopingrikoksesta, dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta. Kuntoilijoiden lisäravinnemyyjänäkin tunnetuksi tullut yrittäjä toi Saksasta sekä Syyriasta Turkin kautta Suomeen suuren määrän dopingaineita. Maahantuonnissa oli kyse useista sadoista tableteista sekä ampulleista.  

Dopingaineiden joukossa oli muun muassa istukkahormonia, jolla pyritään sekä kasvattamaan lihaksia että ehkäisemään anabolisten steroidien haittavaikutuksia.  
Adham sanoi oikeudessa tuoneensa aineita vain omaan käyttöön. Käräjäoikeus piti väitettä epäuskottavana ja katsoi määrien olleen niin suuria, että aineita olisi riittänyt oman käytön lisäksi myytäväksi.    

Nyrkillä kasvoihin    

Adhamilla on myös ainakin neljä tuomiota pahoinpitelystä. Vuonna 2009 toinen mies nimitteli pysäköintipaikalla Adhamia, mistä tämä hermostui. Adham meni ojentamaan miestä ja tuomion mukaan myös tarttui tätä kiinni kaulan alueelta. Adham sai pahoinpitelystä 20 päiväsakkoa, mistä tuli maksettavaa hänen tuloillaan 120 euroa. Toinen mies sai 20 päiväsakkoa kunnianloukkauksesta.  

Vuonna 2003 puolestaan Adhamin ja linja-autoa kuljettaneen miehen välille syntyi sanaharkkaa. Bussia kuljettanut mies yritti oikeuden mukaan voimakeinoin poistaa Adhamia autosta, minkä seurauksena Adham löi miestä nyrkillä vasemman silmän alueelle. Adham sai pahoinpitelystä 30 päiväsakkoa eli maksettavaa 180 euroa.

Vastapuoli sai lievästä pahoinpitelystä puolestaan 10 päiväsakkoa, mistä tuli maksettavaa tämän tuloilla 220 euroa.  

Vuonna 1997 Adham ja hänelle tuttu mies ottivat mittaa toisistaan parturiliikkeen ulkopuolella sillä seurauksella, että toinen mies sai muun muassa murtuman sormeensa. Tilannetta edelsi sanaharkka. Adham sai teosta 40 päiväsakkoa eli 2200 markan rapsut. Toinen osapuoli puolestaan sai 20 päiväsakkoa.  Tuomio pysyi hovioikeudessa.  

Vuonna 1996 risteilylaivalla syntyi tappelutilanne, jonka yhteydessä Adham huitoi toista miestä kasvoihin sillä seurauksella, että tämä sai kasvoihinsa muun muassa haavoja. Tästäkin teosta Adhamille tuli pahoinpitelytuomio: 30 päiväsakkoa eli maksettavaa 600 markkaa. Hovioikeus katsoi, ettei tuomiota muuteta. 

Helsingin käräjäoikeudessa on parhaillaan vireillä yksi pahoinpitely- ja yksi dopingrikosjuttu, jossa Adham on syytettynä.  

Suomensyyrialainen Adham on ollut aiemmin esillä sekä Suomessa että kansainvälisissä medioissa, koska hän on vienyt leluja lapsille: 

Leluista iloa Syyrian lapsille 2:03

Lue myös:

    Uusimmat