Maskikauppias Onni Sarmasteella rankka tausta: Peri velkoja liikekumppaniltaan – löi lapiolla, kärysi humalassa ratista, löi kahvilanpitäjää puukapulalla päähän

Epäonnistuneet suojainkaupat, liikemies Onni Sarmasteen versio tapahtumista 9:06
Näin liikemies Onni Sarmaste kertoo epäonnistuneiden suojakauppojen sujuneen.

Maskikaupoista julkisuuteen noussut liikemies Onni Sarmaste, 38, on saanut useita tuomioita väkivaltarikoksista.

Viiden miljoonan euron maskikaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa tehneen Onni Sarmasteen menneisyydestä löytyy myös tukku rikostuomioita. MTV Uutiset kertoi jo aiemmin tänään, että Sarmasteella on yli 46 000 euroa ulosottovelkaa.

Tuomiot pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta

Käräjäoikeuden tuomioista ilmenee, että liikemies on tuomittu muun muassa rattijuopumuksesta ja pahoinpitelyistä.

Vuonna 2001 Sarmaste pyrki kaverinsa kanssa sisään helsinkiläiseen kahvilaan, joka ei ollut vielä auki. Kahvilan omistaja pyysi miestä poistumaan ja ohjasi hänet hartioista kiinni pitäen kahvilan tuulikaappiin.

Tuulikaapissa Sarmaste oli ottanut oven välissä olleen puukapulan ja yrittäen lyödä omistajaa useita kertoja vartaloon ja päähän. Omistaja onnistui väistämään kaikki iskut paitsi yhden, joka osui omistajaa ohimoon aiheuttaen vertavuotavan haavan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sarmasteen pahoinpitelystä 30 päiväsakkoon, josta maksettavaa kertyi 2 250 markkaa.

Poliisit raudoittivat, järjestyksenvalvoja kaasutti

Vuonna 2004 poliisit oli soitettu tarkistamaan Sarmasteen asuntoa siellä tapahtuneen häiriökäyttäytymisen takia. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Sarmeste oli yrittänyt estää poliiseja pääsemästä asuntoon.

Tässä yhteydessä hän tarttui toista poliisia kädestä ja huitoi poliiseja kohti. Poliisit joutuivat raudoittamaan Sarmasteen, joka tässäkin tilanteessa laittoi vielä vastaan.

Vuonna 2006 Sarmaste yritti itsepintaisesti päästä helsinkiläiseen ravintolaan. Sarmaste oli kieltäytynyt poistumasta ravintolan alueelta sekä sylkenyt, raapinut ja potkinut järjestyksenvalvojaa niin, että tämä joutui lopulta käyttämään kaasusumutinta.

Joulukuussa 2006 Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion, jossa se otti huomioon vuoden 2004 tapauksen sekä vuoden 2006 jutun. Sarmaste sai virkamiehen vastustamisesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 30 päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyi 180 euroa.

Ilmestyi uhrin kotiin kesken pihatalkoiden

Vuonna 2010 Sarmaste sai tuomion entisen liikekumppaninsa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Sarmaste oli vaatinut kuukausien ajan rahasuoritusta entiseltä yhtiökumppaniltaan. Kun Sarmaste ei saanut rahoja, hän meni miehen kotiin, jossa oli meneillään pihatalkoot.

Sarmaste kävi mieheen käsiksi rikkoen tämän silmälasit. Lisäksi hän pahoinpiteli tätä lyömällä nyrkeillä ja sekä pihalla olleella lapiolla.

Pahoinpitelyn jälkeen Sarmaste määrättiin vuoden lähestymiskieltoon uhriaan kohtaan.

Länsi-Uudemaan käräjäoikeus tuomitsi Sarmasteen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 70 päiväsakkoon. Maksettavaa tästä kertyi 4 480 euroa. Lisäksi hän joutui maksamaan uhrilleen kärsimyksestä ja kivusta ja särystä yhteensä 800 euroa.   

Lokakuussa 2010 Sarmaste jäi kiinni rattijuopumuksesta Helsingissä. Käräjäoikeus tuomitsi Sarmasteen 50 päiväsakkoon, josta maksettavaa kertyi 4 200 euroa. Tuomiosta kertoi ensimmäisenä Seiska.  

17.4.2020 klo 15.52: Otsikkoa korjattu. Sarmaste ei lyönyt lapiolla kasvoihin.

Lue myös:

    Uusimmat