Abba nousi yhdessä lavalle – Björn ja Benny juhlivat 50-vuotista taivaltaan

Abba nousi yhdessä lavalle Björnin ja Bennyn 50-vuotisen taiteilijauran kunniaksi.

50 vuotta sitten 5. kesäkuuta vuonna 1966 Björn Ulvaeus ja Benny Andersson tapasivat ensimmäistä kertaa. Ruotsin musiikkihistoriaan vaikuttanut kaksikko juhli yhteistyötään sunnuntaina Tukholmassa.

Juhlista löytyi ruotsalaista taiteilijaeliittiä sekä Ulvaeuksen ja Anderssonin vanhat bändikaverit Agneta Fältskog ja Anni-Frif Lyngstad. 

Naislaulajat nousivat juhlan aikana lavalle laulamaan juhlakaluille.

Juhlan loppupuolella lavalla nähtiinkin jo kaikki neljä Abban jäsentä, jotka esittivät yhdessä kappaleen You and I.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Tämä ilta oli aivan loistava. Todella paljon tunteita. Olemme tehneet matkan läpi historiamme, erityisesti Benny ja Björn. Tämä on ollut todella nostalgista, Lyngstad kommentoi Expressenille.

Jälleennäkemisen lisäksi juhlaan kuului myös muita esityksiä. Yksi niistä oli radiojuontaja-muusikko Claes af Geijerstamin kokoama filmi, jossa oli Ulvauksen ja Anderssonin uran kohokohtia kuvin ja videoin. Mukana oli esimerkiksi Abban euroviisuvoitto kappaleella Waterloo vuonna 1974.

– Se oli todella kiva, kommentoi Andersson.

Abba nousi maineeseen 1974 euroviisuvoittonsa myötä. Tämän jälkeen yhtye on saavuttanut menestystä maailmanlaajuisesti ja säilyttänyt suosionsa näihin päiviin, vaikka bändi hajosikin vuonna 1982.

Yhtyeen jäseniä nähdään harvoin kaikkia neljää kerralla. Vuoden 2016 alussa heidät nähtiin lavalla Tukholmassa Mamma mia! -musikaalin ensi-iltajuhlassa.

Lue myös:

    Uusimmat