Mainos

Aasian tutkintalautakunnan raportti julki

Presidentti Martti Ahtisaaren johtama tutkintalautakunta asetettiin tammikuussa selvittämään tapaninpäivän tapahtumien kulkua ja viranomaisten toimintaa Aasian hyökyaaltokatastrofissa.

Kaakkois-Aasian tsunamionnettomuutta selvittäneen tutkintalautakunnan työ julkistetaan tänään. Tutkintalautakunta asetettiin tammikuussa selvittämään tapaninpäivän tapahtumien kulkua sekä suomalaisten lukumäärää ja tilannetta hyökyaalloista pahiten kärsineillä alueilla.

Lautakunnan tehtävä oli lisäksi selvittää muun muassa Suomen viranomaisten tiedonkulkua, päätöksentekoa ja tiedotusta sekä yhteistyötä ja toiminnan koordinointia.

Ryhmän puheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari luovuttaa raportin pääministeri Matti Vanhaselle valtioneuvoston linnassa Helsingissä kello 11.

Helsingin yliopiston raportti keskittyy tiedonsaantiin

Tänään julkistetaan myös Helsingin yliopiston tutkimuskeskuksen tekemä tutkimus, joka käsittelee valtioneuvoston kanslian ja sisäministeriön tiedonkulkua, viestintää ja tiedotusta. Tutkimuksen on tilannut valtioneuvoston kanslia.

Yliopiston tutkimuskeskuksen näkökulma on kansalaisten tiedonsaannissa. Se keskittyy katastrofin ensimmäiseen vaiheeseen 26.12.2004-5.1.2005, jolloin kansalaisten tiedontarve oli kaikkein suurin.

Tutkimusryhmä on ollut yhteistyössä Ahtisaaren johtaman tutkintalautakunnan kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.