Aarno "Loka" Laitinen ruotii julkkiskansanedustajat

Eduskunnassa työskentelee yhä enemmän niin sanottuja julkkiskansanedustajia, jotka ovat yleisölle tuttuja jo ennen Arkadianmäelle astumistaan. Toimittaja-kolumnisti Aarno "Loka" Laitinen kertoo suorasukaiseen tyyliinsä, mitä mieltä hän on eduskunnassa työskentelevistä tunnetuista kasvoista.

Tanja Karpela

Eduskunta suosii nuoria kauniita naisia. Heistä saa helposti ammennettua julkisuuteen kansikuvia ja perheasioita. Karpela kuuluu tähän kastiin. Hän tekee eduskuntatyönsä iltapäivä- ja naistenlehtien palstoilla. Eduskunnasta on tullut niin mediavetoinen, että julkkiskansanedustajat pystyvät hoitamaan tekemisensä lehtien sivuilla.

Juha Mieto

Mieto on mukava mies. Siitä huolimatta mieleeni ei tule mitään erikoisia aikaansaannoksia hänen osaltaan. Ei hän suurten valtiomiesten joukkoon tule nousemaan.

Marjo Matikainen-Kallström

Yksilöurheilijat ovat usein itsepäisiä, niin myös Matikainen-Kallström. Hän on ihan pätevän oloinen työssään. Käsittääkseni hän ei ole itsepäisyytensä vuoksi työympäristössään kovin pidetty.

Maria Guzenina-Richardson

Guzenina on muutakin kuin nuori kaunis nainen. Hän on järkevä, asiallinen ja ansainnut paikkansa. Hänestä voi vielä tulla jotain.

Marja Tiura

Tiurasta on tullut julkkis eduskuntatyön myötä. Hänestä on sanottu, että raskain salkku mitä hänelle voi antaa on käsilaukku.

Satu Taiveaho

Taiveahon kansanedustajan panos on nollan luokkaa, mutta hän vetoaa lehdistöön visuaalisesti. Hänen kaltaisensa kansanedustajat ovat usein hyödyttömiä, mutta eivät myöskään haitallisia.

Mikko Alatalo

Alatalolla on ollut monen julkkiskansanedustajan tavoin taipumus keskittyä vain yhden asian ajamiseen. Päällimmäisenä mieleen nousevat tekijänoikeus- ja taiteilija-asiat. Alatalon uskottavuudessa on myös se puute, että hän kiistää kepulaisuutensa ja sanoo olevansa sitoutumaton. Ketä hän loppupeleissä edustaa?

Tommy Tabermann

Tommy on kiva ihminen, mutta myös hän lukeutuu yhtä asiaa ajavien kansanedustajien kastiin. Minun silmiini ei ole osunut häneltä mitään erinomaista työpanosta. Taannoinen lemmenloma-aloitus vaikutti lähinnä vitsiltä.

Pertti Salovaara

Salovaara vaikuttaa panostavan toimissaan lähinnä liikenneasioihin. Hänen kohdallaan näkyy myös se, että sairauksista on tullut julkisuusmateriaalia. Toisaalta lehtien ei ole korrektia udella ihmisiltä yksityiskohtia heidän sairauksistaan.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja