Mainos

Aarnio-jutussa avustaneelle asianajajalle varoitus – joi olutta kuulustelussa

Niin sanotun Malmin naisen entinen asianajaja on saanut varoituksen Asianajajaliitolta. Asianajaja oli ensin kärynnyt huumausaineen käyttörikoksesta vapaa-ajallaan.

Pari päivää myöhemmin hän joi Jari Aarnion huumerikosvyyhteen liittyvän Malmin naisen kuulustelussa olutta. Asianajaja myös lähetti Malmin naiselle intiimin kuvaviestin, omien sanojensa mukaan vahingossa.

Asianajajaliiton valvontalautakunta arvioi, että Juha-Pekka Hipin toiminta oli omiaan alentamaan asianajajakunnan arvoa tai vähentämään luottamusta asianajajakuntaan. Asianajaja sai toiminnastaan varoituksen.

Hippi on saanut aiemminkin varoituksen toiminnastaan asianajajana. Muutama vuosi sitten Hippi soitteli humalassa oikeustalolle ja yritti keskeyttää istunnon, jonka päätyttyä hän itse ilmaantui paikalle vahvasti humalassa.

Parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä myös salakatselujuttu, jossa Hippi on epäiltynä. Ilta-Sanomat on kertonut aiemmin ilman asianajan nimeä, että tämän epäillään asentaneen valvontakameran alivuokralaisensa asuttamaan huoneistoon, jossa asianajaja lehden mukaan asui itsekin. Juttua aletaan istua käräjillä kesäkuussa. Asianajaja on kertonut MTV Uutisille, että kamerat liittyivät turvallisuusjärjestelyihin.

Hippi tunnetaan myös Setan puheenjohtajana vuosilta 2013–2014.

Hippi ei ole toistaiseksi halunnut kommentoida valvontalautakunnan ratkaisua STT:lle.

Liittoon vuosittain 400–500 kantelua

Asianajajaliiton valvontalautakunta valvoo Suomessa luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia ja asianajajia. Valvontalautakunta voi huomauttaa tai varoittaa asianajajaa tai määrätä tälle seuraamusmaksun. Jos asianajajan toiminta katsotaan oikein moitittavaksi, asianajaja voidaan erottaa liitosta, jolloin hän ei saa enää käyttää asianajajan ammattinimikettä.

Vuosittain valvontalautakuntaan tulee vireille noin 400–500 kantelua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.