Mainos

Äärioikeistolle oma puolueryhmä europarlamenttiin

Ensimmäistä kertaa äärioikeiston edustajia on enemmän kuin 19, mikä on edellytys puolueryhmän muodostamiseen.

Äärioikeisto saa tänään oman puolueryhmän europarlamenttiin ensimmäistä kertaa parlamentin historiassa. Syynä siihen on eurokansanedustajien saapuminen uusista jäsenmaista Bulgariasta ja Romaniasta.

Bulgarialaisten ja romanialaisten euroedustajien saapuminen tänään Strasbourgiin aiheuttaa merkittävän muutoksen. Ensimmäistä kertaa äärioikeiston edustajia on enemmän kuin 19, mikä on edellytys puolueryhmän muodostamiseen.

Uuden ryhmän nimeksi tulee identiteetti, perinteet ja itsenäisyys ja sitä johtaa Ranskan äärioikeiston Bruno Gollnisch, Jean Marie Le Penin kilpakumppani.

Itävallan vapauspuolueen johtaja Heinz-Christian Strache piti uuden ryhmittymän perustamista "suurena saavutuksena". Hän ei nähnyt mitään ristiriitaa unionin ihanteiden ja kansallismielisten puolueiden tavoitteiden välillä.

Uudessa ryhmässä on yhteensä 20 eurokansanedustajaa seitsemästä eri maasta, peräti viisi heistä Romaniasta ja Bulgariasta yksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että äärioikeisto saa aiempaa enemmän puheaikaa täysistunnoissa, sekä puolueryhmille tarkoitettua rahaa ja sihteeriapua.

Uuden ryhmän suurin ongelma lienee kuitenkin löytää yhteinen pohja sen poliittiseksi ohjelmaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.