Äänet päälle: Tämän tiikerin väitetään osaavan laulaa – katso villikissan taidonnäyte videolta!

Äänet päälle: Tämän tiikerin väitetään osaavan laulaa, kuulostaa pikemminkin apinan kirkumiselta – katso hillitön video! 0:45
Tämän tiikerin väitetään osaavan laulaa, kuulostaa pikemminkin apinan kirkumiselta – katso hillitön video äänet päällä!

Venäläisessä eläintarhassa asustaa nuori tiikeri, jonka kerrotaan osaavan laulaa. Oletko samaa mieltä? Katso villikissan taidonnäyte videolta!

Etelä-Siperiassa, Barnaulin kaupungissa sijaitsee Lenaya Skazka -niminen eläintarha, jonka repertuaariin kuuluvat myös siperiantiikerit, eli amurintiikerit. 

Yhden tiikeriperheen pennuista kerrotaan osaavan laulaa – epätavallisen korkealla äänellä.

Ilman ääniä voisi luulla, että tiikeri karjahtaa kovalla äänellä. Todellisuus on kuitenkin toinen.

Laulanta kuulostaa pikemminkin makealta naurulta tai kirkumiselta. Omintakeinen ”laulu” on työntekijöiden mukaan tiikerin tapa saada emonsa huomio. 

– Se on käyttänyt samaa kutsuhuutoa jo varhain syntymänsä jälkeen erottuakseen muista pennuista ja saadakseen emonsa huomion, eräs eläintarhan työntekijöistä paljastaa. 

Amurintiikeri on tiettävästi maailman suurin kissaeläin. Se oli kuolla sukupuuttoon. Suurin osa (95 prosenttia) koko maailman amurintiikereistä asuu Venäjällä. 

Tarhan työntekijöiden mukaan videolla kuultava ääni on autenttinen. Mitä mieltä olet tiikerinpennun ääninäytteestä? Kuuntele yllä oleva video!

Lähteet: CNN, The Siberian Times

Lue myös:

    Uusimmat