Äänekosken ravintola-ammuskelu: Epäilty otettu kiinni öisessä Espoossa

Poliisi on ottanut kiinni 28-vuotiaan miehen, jota epäillään Äänekosken Suolahdessa viikonloppuna tapahtuneesta ammuskelusta.

Äänekosken Suolahdessa sijaitsevassa ravintolassa ammuttiin sunnuntain vastaisena yönä sisällä ja ulkopuolella laukauksia, joiden seurauksena kaksi miestä loukkaantui.

– Toinen heistä on päässyt jo kotiin ja toinen toipuu vammoistaan tavallisella osastolla eli hänkään ei ole enää tehohoidon tarpeessa, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Markku Latvala Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Latvalan mukaan epäilty ja uhrit olivat toisilleen täysin tuntemattomia. Ilmeisesti uhrien ja epäillyn välillä oli kahnausta ennen ammuskelua.

– Aamuyön tunteina ravintolassa on syntynyt ehkä erimielisyyttä ja alkoholi saattaa olla tässä tapauksessa vaikuttavana tekijänä.

28-vuotiaan epäillyn kiinniotto tapahtui viime yönä puoli kolmen aikaan Espoossa ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan kiinniotto tapahtui rauhallisesti.

– Siihen ei liittynyt mitään dramatiikkaa. Epäilty otettiin kiinni Soukan rantatiellä, jossa hän oli autoilemassa. Hänellä oli etsintäkuulutus perässä ja oli olemassa viitteitä siitä, että hän oleskelee Espoossa, Latvala sanoo.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen poissaolevana jo eilen. Häntä epäillään muun muassa tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

– Ase oli luvaton. Puhutaan pistoolimallisesta aseesta, Latvaka kertoo.

Poliisi selvittelee lisäksi, onko viittä muuta henkilöä syytä epäillä rikoksista välikohtaukseen liittyen. Heistä yksi on nainen.

Lue myös:

    Uusimmat