Mainos

Äänekoskella hymy herkässä: ”Aika harva kaupunginjohtaja kuulee tällaista!”

Metsä Groupin 1,2 miljardin jätti-investointi Äänekosken biotuotetehtaaseen on otettu riemulla vastaan tänään Äänekoskella.

-Tämähän on niin hyvä uutinen kuin yleensä kaupunginjohtaja voi koskaan saada! huudahtaa vs. kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

-Aika harva Suomen kaupunginjohtaja tällä hetkellä tai koko uransa aikana pääsee tämmöiseen tilanteeseen, arvioi Tuononen.

Kaupunki sai ensitiedon mahdollisesta investoinnista jo noin vuosi sitten, sen jälkeen on alettu valmistautua tulevaan. On valmisteltu teiden rakentamista, tontteja, ylipäätään kaikkea mitä noin 6000 työpaikan syntyminen jo rakennusaikana vaatii.

-Nehän suunnilleen huomenna alkavat jo kaivaa että nyt rupeaa kaupungissa tapahtumaan! Jo tänä aamuna tuli tieto uuden ravintolan avaamisesta, kuvailee valtuutettu Hannu Penttinen (sd) kaupungin tunnelmia.

Tehtaan uskotaan leikkaavan Äänekosken yli 20 prosentin työttömyyttä reippaasti, kun jo rakennusaikana hanke synnyttää noin 6000 uutta työpaikkaa. Kaikkinensa investoinnin  työllisyysvaikutukseksi on arvioitu useampi tuhat työpaikkaa.

-Kyllähän se on aivan loistava juttu, että tällainen tänne saatiin. Kyllä täällä on ollutkin jo pitkään kaikki aivan jäissä, luonnehtii yrittäjäMartti Leponen.

Innoissaan ollaan myös nykyisen sellutehtaan portilla, jossa tiedetään, mitä päätös merkitsee kunnan työllisyydelle.

-Sehän merkitsee tosi paljon, sanoo Metsä Fibren pääluottamusmies Jorma Paajanen.

Rakennusaikana syntyy jo kuutisen tuhatta työpaikkaa, pysyvästi puhutaan tuhansien työllisyysvaikutuksesta alueella.

-Täällä tehtaalla nykyiset työpaikat säilyy ja tähän biopuoleen tulee uusia työpaikkoja. On puhuttu 1500 työpaikasta koko ketjussa, mutta paljonko tänne tontille tulee, se jää nähtäväksi, pohtii Paajanen.

Äänekoskelaiset kokevat nyt istuvansa kultakimpaleen päällä. Vihdoinkin asuntokauppa käynnistyy ja elämä lähtee rullaamaan koko seutukunnassa.

-Tontteja saa nyt puoleen hintaan ja jyväskyläläiset, tervetuloa! Meiltä saatte nyt kaksi taloa sillä millä Jyväskylästä yhden. Ja mullakin on talo myynnissä, vinkkaa valtuutettu Penttinen.

Biotuotetehtaan on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2017.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.