Mainos

Aamulehti: Stubbin päälle kolaa heittänyt mies paljastaa motiivinsa

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) päälle kolajuomaa heittänut mies on valottanut motiivejaan tekoonsa. Tamperelaismiestä syytetään tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä syytetään kunnianloukkauksesta ja lievästä vahingonteosta.

Mies kertoi motiiveistaan Aamulehdelle oikeustalon edessä ennen istunnon alkua. 

– Se, mitä halusin sanoa on, että miksei hallitus tajua jo erota. Missä tahansa sivistyneessä kulttuurissa tämä hallitus olisi jo eronnut. 

Syytetyn mielestä esimerkiksi Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan paljon pienemmistö virheistä, kuin mihin kolmen ässän hallitus hänen mielestään on syyllistynyt niin ennen vaaleja kuin vaalien jälkeenkin.

– On ollut paljon isoja, valtavia mielenosoituksia Helsingissä ja muualla Suomessa, joissa vaaditaan lupausten pitämistä ja politiikan korjaamista. Jos on selvä, että rauhanomaiset mielenosoitukset eivät kiinnosta, minun mielestäni ihmisellä on täysi oikeus demokratian ihanteiden mukaisesti käyttää oikeutettuja painostuskeinoja ministereitä kohtaan.

Mies myöntää lievän vahingonteon, mutta kiistää kunnianloukkauksen. 

– Tämä kunnianloukkaussyyte on yritys kiertää poliitikkojen heikkoa yksityisyyden suojaa. Poliitikkoja on lain mukaan oikeus kritisoida rajuinkin keinoin välillä. Ja tätä yritetään kunnianloukkauslainsäädännön avulla kiertää, mies sanoo. 

Syytetty kertoi myös, ettei kadu tekoaan.

– Tekisin uudestaan, jos Stubb ei nyt tästä opi. Että varoitus on heitetty ilmaan. 

Katso miehen haastattelu Aamulehden nettisivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.