Mainos

Stubb-iskun tekijä ilmoittautui: "Heitin Stubbia kolalla, sori siitä"

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) päälle juomaa heittänyt mies ilmoittautui julkisuuteen tiistaina.

Hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustava tamperelaisaktivisti Simo Suominen kirjoitti asiasta blogissaan ja antoi haastattelun Tiedonantaja-lehdelle.

Stubb sai kolajuomaa päälleen yleisötilaisuudessa Tampereen Koskikeskuksessa sijaitsevassa kahvilassa maanantaina. Ministerin turvamiehet veivät heittäjän nopeasti pois ja luovuttivat hänet poliisille.

Mielenosoittaja huusi paikalla ollessaan Stubbin olevan "valehtelija" ja "leikkaaja".

Suomalainen sanoo blogikirjoituksensa otsikossa: "Heitin Stubbia kolalla. Sori siitä." Otsikko viittaa suoraan Stubbin kommenttiin hallintarekisteristä. Stubb myönsi Ylen Ykkösaamussa tehneensä virheen ja sanoi "sori siitä".

Aamulehden mukaan poliisi on kuulustellut epäiltyä. Poliisi tutkii asiaa lievänä vahingontekona. Stubb ei ole kertonut, vaatiiko hän asianomistajana rangaistusta.

Suominen kertoo blogissaan saaneensa tukiviestejä, joiden mukaan mahdollisten sakkojen maksamiseksi järjestettäisiin keräys.

Tiedonantajalle Suominen toteaa, ettei koe tehneensä muuta kuin kastelleensa Stubbin takin.

– Maailmalla poliitikkojen kakuttaminen on arkea, ja näen tämän vain eräänlaisena variaationa siitä. Eniten tässä tuntuu joitakin ärsyttävän se, että poliitikko sattui tällä kertaa olemaan suomalainen, Suominen kirjoittaa blogissaan.

Suominen on ollut Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaana tämän vuoden eduskuntavaaleissa ja viime vuoden eurovaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.