95-vuotias dementiapotilas koki elämänsä yllätyksen – bändi kasaan vuosikymmenten tauon jälkeen

Veteraani sai vanhan bändinsä kasaan vuosikymmenten tauon jälkeen, ja tuntee itsensä jälleen nuoreksi. 

Pianisti ja veteraani Edward Hardy, 95, soitti jazzkvartetissa lähes 40 vuotta ennen kuin sairastui dementiaan. Muistisairaus vei intohimoisen muusikon hoitokotiin, ja samalla musisointi jäi historiaan.

Mies masentui entisestään, sillä hän joutui hoitokotiin muuttamisen jälkeen eroon rakkaasta vaimostaan. Pariskunta oli ollut naimisissa yli 75 vuotta, ja he olivat eläneet koko elämänsä yhdessä.

Hoitokodin työntekijät päättivätkin piristää masentunutta veteraania, ja järjestivät hänelle elämänsä yllätyksen.

Veteraani sai lähes sata soittokutsua

Hoitokodin työtekijä Sam Kinsella päätti kannustaa tätä taitavaa veteraania jälleen musiikin pariin, sillä hän uskoi soittamisen piristävän miestä. Kinsella julkaisikin netissä pyynnön, jotta aikoinaan saksofonia ja bassoa soittanut veteraani pääsisi jälleen soittamaan.

Pian miehelle alkoi sadella pyyntöjä ympäri Englantia. Soittokutsuja tuli kaiken kaikkiaan lähes sata.

Vaikka kutsuja tuli runsaasti, eniten Hardy hämmästyi, kun hänen entinen bändinsä otti yhteyttä ja pyysi päästä jälleen soittamaan yhdessä miehen kanssa. Bändin jäsenet eivät olleet tavanneet toisiaan yli 35 vuoteen, joten soittopyyntö tuli yllätyksenä.

Ennen paljon yhdessä soittanut nelihenkinen jazzyhtye harjoittelee nyt ahkerasti esitystä varten, jonka he aikovat pitää hoitokodissa tämän vuoden alussa.

– On hämmästyttävää, että niin monet vapaaehtoiset ovat auttaneet minua musiikin pariin. On myös ihmeellistä, että pääsen jälleen soittamaan vanhan bändini kanssa, Hardy iloitsee.

Musiikki parantaa huomattavasti veteraanin elämänlaatua

Hardy kertoo myös, että musiikilla on suurempi vaikutus häneen kuin moni uskookaan. Myös yllätyksen järjestänyt hoitokodin työntekijä on hämmästynyt siitä, kuinka paljon musiikki voi vaikuttaa ihmisen kognitiivisiin taitoihin ja muuttaa elämänlaatua.  

– Olen ikävöinyt soittamista, sillä soittamisen ansioista tunnen itseni taas nuoreksi, Hardy kertoo.

Myös entinen bändi on iloinen saadessaan soittaa taas yhdessä. He kertovat kunnioittavansa 1920-luvulla syntynyttä bändikaveriaan.

Mies on pitkän elinikänsä aikana kokenut monta suurta musiikin aikakautta, ja on näin ollen kehittynyt erittäin taitavaksi muusikoksi. Hardy on soittanut koko ikänsä, ja hän perustikin ensimmäisen bändinsä jo toisen maailman sodan aikaan.

– Tuntuu kuin elämä palaisi häneen kun hän soittaa, bändikaverit iloitsevat.

VIDEO: Katso videolta miten vanhalta jazzbändiltä sujuu soitto nykypäivänä.

Lähde: SWNS

Lue myös:

    Uusimmat