92-vuotias toteutti haaveensa – pääsi viimein hiihtämään: "Iän ei tarvitse estää unelmia"

Tällainen on viimeinen joulu saattohoidossa 12:41
Saattohoidossa ihminen valmistautuu paitsi kuolemaan, myös elämään. Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto kertoo, millainen on viimeiseksi jäävä joulu, ja onko siinä iloa.

Hoitokoti varmisti, että 92-vuotias Robert saa vielä toteuttaa unelmansa mäenlaskusta.

Robert Trulocke oli aina halunnut kokeilla hiihtämistä. Robert oli koko elämänsä mielinyt rinteisiin, mutta oletti tilaisuutensa menneen – olihan hän jo 92-vuotias. Hoitokoti kuitenkin toteutti Robertin toiveen, kertoo Daily Mail.

Pääsi rinteeseen juuri ennen 93-vuotispäiväänsä

Nuoruudessaan seikkailumielinen Robert ei ole eläessään päässyt suksille, vaikka on ajanut jopa hiihtohissillä. Tuolloin oli kuitenkin kesä, joten suksiminen ei onnistunut.

Englantilainen hoitokoti vei Robertin laskettelupuistoon, joka on rakennettu sisätiloihin. Siellä Robert pääsi laskemaan vain vähän ennen 93-vuotispäiväänsä!

Laski erityisvalmisteisella tuolilla

Mäessä Robert käytti liikuntaesteisille tarkoitettua erityistä, muokattua pyörätuolia, jossa istutaan, ja joita ohjastaa toinen henkilö. Näin hän saattoi laskea turvallisesti ja jopa kokeilla pujottelua, jossa lasketaan ja samalla pujotellaan keppien välistä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Oli mahtavaa päästä viimein hiihtämään, varsinkin, kun olin jo luovuttanut sen suhteen, että saisin kokemuksen järjestymään itse, Robert kommentoi.

"Se sai oloni tuntumaan siltä, että olen todella elossa"

Mies kiittelee kaikkia häntä kokemuksessa avustaneita.

– Minulla oli mahtava päivä, jota en unohda koskaan. Suosikkiasiani oli pujottelu, jossa sain puikkelehtia sinne ja tänne ja viilettää rinnettä alas. Se sai oloni tuntumaan siltä, että olen todella elossa. Iän ei tarvitse estää unelmia, ja toivon, että todistin tämän väitteen tänään.

Nyt Robert kertoo jo suunnittelevansa, minkä unelman voisi toteuttaa ensi vuonna!

Lue myös:

    Uusimmat