90-vuotias nainen sai syöpädiagnoosin – suuntasi hoitojen sijasta elämänsä roadtripille

90-vuotias Michiganista kotoisin olevan Norma elää täysillä matkatessaan läpi Yhdysvaltojen, kertoo ABC News.

Vain kaksi päivää pitkäaikaisen aviomiehensä kuoleman jälkeen Normalla diagnosoitiin kohtusyöpä. Lääkärit ehdottivat hoitovaihtoehtoja: kirurgista leikkausta, sädehoitoa tai kemoterapiaa. Norma päätti pidättäytyä kaikista hoidoista ja totesi lääkäreille: ”Olen 90-vuotias, lähden reissuun.”

Norman poika Tim ja miniä Ramie ovat täyspäiväisiä matkailijoita. Koska Norma ei voinut asua yksin ilman miestään, he pyysivät Norman kanssaan tien päälle. Kuusi kuukautta myöhemmin kolmikko sekä perheen koira Ringo nauttivat elämänsä roadtripistä.

Ramien mukaan Norma on raikas tuulahdus heidän toistaiseksi jatkuvalla matkallaan.

– Hän on hiljainen ja nöyrä, ja sitten hänessä kuitenkin on seikkailijan luonnetta, mikä on yllättänyt meidät.

Seikkailua reissu on ollutkin. Joukkio aloitti matkansa Pohjois-Michiganista viime elokuussa ja heidän seuraava isompi pysäkkinsä oli Mt. Rushmore Etelä-Dakotassa. Sieltä ryhmä jatkoi Yellowstonen kansallispuistoon ja edelleen Kalliovuorille. Koko reissun ajan he ovat dokumentoineet matkantekoa Driving Miss Norma -Facebook-sivulle.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Reissaajat ovat ihastelleet upeita maisemia Grand Canyonilla, vierailleet Disney Worldissa ja käyneet katselemassa valaita Floridassa.

Norman lempipuuhaa on ollut ajelu kuumailmapallolla Floridassa. Ajelu oli joululahja Timiltä ja Ramielta.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ramie kertoi ABC Newsille Norman voivan paremmin kuin koskaan.

– Hän vain jatkaa yllättämistämme tällä matkalla. Hän on koko ajan terveempi, sillä hän syö hyvin ja on paljon ulkona. Hän hengittää raitista ilmaa ja näkee uusia asioita jatkuvasti.  

Ramien mukaan on myös todella tärkeää, että Norma saa viettää aikansa rakkaidensa seurassa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kolmikko toivoo, että Norman tarina saisi muutkin perheet keskustelemaan siitä, millaisia suunnitelmia ihmisillä on viimeisille vuosilleen.  

Norma, Tim, Ramie ja Ringo tutustuvat tällä hetkellä Floridan osavaltioon Yhdysvalloissa. Minne seuraavaksi? Siitä päättää kuulemma Norma.

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat