90-vuotias jakoi ruokaa kodittomille – sitten iski poliisi

Yhdysvalloissa Floridassa 90-vuotiasta miestä uhkaa jopa vankila kodittomien ihmisten ruokkimisen takia.

Arnold Abbott ehti jakaa ruokaa neljä lautasellista Etelä-Floridassa sijaitsevassa puistossa ennen kuin poliisi pysäytti hänet.

–Poliisi sanoi: ”Pudota se lautanen heti” -- ihan kuin minulla olisi ollut ase, Abbott kuvaili CNN:lle.

Abbott ja kaksi pastoria saivat syytteet tapauksesta Fort Lauderdalessa, jossa ruoan jakaminen on kielletty uudella asetuksella.

Kolmikkoa uhkaa ruoan jakamisesta jopa vankeus sekä 500 dollarin sakot.

Fort Lauderdalen viranomaiset ovat vakuuttaneet valvovansa ruoanjakokieltoa huolimatta siitä, että kielto on saanut kovaa arvostelua kodittomien puolestapuhujilta.

– Aiomme valvoa lakia mediahuomiosta huolimatta. Me noudatamme lakeja täällä Fort Lauderdalessa, pormestari Jack Seiler kommentoi CNN:n yhteistyökanava WPLG:n haastattelussa.

– En ole tyytyväinen siihen, että kodittomia kiertää Fort Lauderdalessa, pormestari totesi puolestaan lehtihaastattelussa.

– Ruoan tarjoaminen ja heidän pitämisensä siinä kierteessä ei ole tuottavaa.

"Menen vankilaan, jos täytyy"

Abbott on tehnyt hyväntekeväisyystyötä Fort Lauderdalen alueella vuodesta 1991 lähtien. Abbottin mukaan ruoan jakamisen kielto kolahtaa kaupungissa kaikkein huonoimmassa asemassa oleviin.

– He ovat köyhistä köyhimpiä. Heillä ei ole mitään. Heillä ei ole kattoa päänsä päällä. Kuka voisi käännyttää heidät pois?

Abbott on taistellut kaupunkia vastaan samasta asiasta jo kerran aiemminkin. Vuonna 1999 Abbott haastoi kaupungin oikeuteen, sen jälkeen kun häntä oli kielletty ruokkimasta kodittomia rannalla. Mies voitti haasteen.

Abbot toteaakin, ettei aio lopettaa ruoan jakamista syytteiden pelossa.

– Vankila ei pelota minua. En minä sinne halua, mutta jos sinne täytyy mennä, niin minä menen.

Abbott totesikin olevansa jakamassa ruokaa kodittomille jälleen tänään.

Lue myös:

    Uusimmat