Mainos

90 prosenttia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heijastuu meriin: Atlantin valtamerestä uhkaa loppua happi – "Meri lämpenee ja muuttuu happamaksi"

Atlantin valtamerestä on loppumassa happi, uutisoi BBC News. Kansainvälinen tutkimus on kiinnittänyt huomiota maailman toiseksi suurimman meren terveyteen.

Tutkijat käyttävät apunaan uusinta teknologiaa ja robottisukellusveneitä skannatakseen meren lähes kauttaaltaan. He haluavat todistaa ilmastonmuutoksen vaikutukset kasveihin ja eläimiin.

Lopputulos kertoo, mikä Atlantin alue on edelleen hyvässä kunnossa ja mikä ei.

Atlantti kärsii kolmiosaisesta hyökkäyksestä.

– Veden alla on valtava ja kaunis elämä, jota tulee suojella, professori Roberts Murray Edinburgin yliopistosta sanoo.

Hän nostaa esiin muun muassa mustan korallin. Korallit ja riutat ovat erittäin tärkeitä muun elämän edellytykseksi meressä.

– Mitä tapahtuu kaikille näillä eläimille tulevaisuudessa, kun Atlantti lämpenee ja muuttuu happamaksi. Siltä loppuu happi, hän sanoo.

Kun Atlantti, niin kuin muutkin valtameret, hapettuu, se menettää elämän kannalta välttämätöntä happea. 90 prosenttia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heijastuu meriin. Osa koralleista on jo kuollut ja merenelävät menettäneet kotinsa.

Tutkimus kestää neljä vuotta. Sen aikana tutkijat estivät planktonia ja koralleja. Heidän tarkoituksenaan on löytää kaikki elämä, mitä Atlantissa on.

– Haluamme saada selville, miten meren fysiikka on muuttumassa. Sen jälkeen voimme keskittyä ongelmakohtiin, hän sanoo.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja