9-vuotias tyttö jäi koukkuun – mieluummin laski alleen kuin meni vessaan kesken pelaamisen: "Meillä ei ollut ollut aavistustakaan"

0:21

9-vuotias tyttö pelasi Fortnite-konsolipeliä salaa öisin ja raivostui, jos peli yritettiin ottaa häneltä pois. Äiti penää pelille kieltoa.

9-vuotias tyttö joutui hoitoon konsolipelin vuoksi. Tyttö saattoi pelata Fortnite-nimistä peliä jopa kymmenen tuntia putkeen, kertoo Mirror. Raporttien mukaan lapsi pelasi salaa yöt ja ennemmin laski alleen kuin meni peliputken aikana vessaan.

– Hän laski alleen, jotta hänen ei täytynyt poistua näytön äärestä. Tämä on vakava asia, joka tuhoaa pienen tyttömme elämän, kertoo äiti Carole, 36.

"Meillä ei ollut aavistustakaan pelin addiktoivasta luonteesta"

Lapsi sai tammikuussa Xbox-pelikonsolin, jolle latasi pelin.

– Kun annoimme hänen pelata peliä, meillä ei ollut aavistustakaan sen addiktoivasta luonteesta tai vaikutuksesta, joka sillä olisi tytön mielenterveyteen.

Maaliskuussa perhe alkoi huomata huolestuttavia merkkejä lapsensa käytöksessä.

– Rehtori soitti meille kysyäkseen, onko kaikki ok. Tyttö oli nukahtanut kahdesti tunnilla ja hänen arvosanansa huononivat. Kun kysyimme tyttäreltämme, mikä ongelma oli, hänestä tuli epätavallisen riitainen ja aggressiivinen, mitä pidimme (esiteini-ikisen) hormonien syynä.

Uupumusta ja säännöllisiä maksuja pelistä

Lopulta lapsi ei enää jaksanut mennä muihin harrastuksiinsa. Perhe myös havaitsi, että heidän luottokortiltaan oli mennyt pieniä, säännöllisiä maksuja. Kävi ilmi, että lapsi oli käyttänyt rahaa pelissä.

– Olimme tietenkin raivoissamme ja takavarikoimme Xboxin. Silloin tyttö raivostui ja löi aviomiestäni kasvoihin.

"Laskimme, että hän oli pelannut jopa kymmenen tuntia päivässä"

Peliaikaa rajoitettiin, mutta se ei tuntunut auttavan. Lopulta Carolen aviomies huomasi eräänä yönä valon päällä tytön huoneessa.

– Hän löysi tytön istumasta pissaisella tyynyllä pelaamassa peliä.

Seuraavana aamuna perhe pyysi tytöltä selitystä. Hän alkoi itkeä ja tunnusti pelanneensa kahden kuukauden ajan öisin odotettuaan ensin, että vanhemmat nukahtavat. Joskus tyttö pelasi viiteen aamulla.

– Laskimme, että hän oli pelannut jopa kymmenen tuntia päivässä, eikä meillä ollut ollut aavistustakaan.

Tyttö on nyt terapiassa, ja tilanne on parempi. Äidin mukaan peli pitäisi kieltää "ennen kuin siitä tulee epidemia".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja