9-vuotias kieltäytyi vastaamasta matematiikan tehtävään, jonka aihe loukkasi: "En vastaa tähän, tämä on töykeää"

1:39
Michaelia kiusattiin, koska hän käytti joka päivä samoja vaatteita. Lopulta koulukaverit  lahjoittivat pojalle omia vaatteitaan!

Neljäsluokkalainen tyttö ei halunnut vastata matematiikan kysymykseen, jossa painavaa tyttöä verrattiin hoikkaan tyttöön.

Neljäsluokkalainen tyttö kyseenalaisti aikuisten tavan opettaa matematiikkaa Utahissa, Yhdysvalloissa. Naomi Pachecon 9-vuotias tytär Rhythm oli tekemässä matematiikan tehtävää, kun hän törmäsi käsittämättömään kysymyksenasetteluun.

Kysymyksessä verrattiin neljän nelosluokkalaisen tytön painoja ja kysyttiin, miten paljon painavampi Isabell on verrattuna kevyimpään oppilaaseen.

– Mielestäni se oli loukkaavaa. En pitänyt siitä, koska tyttöjen ei pitäisi verrata itseään toisiin. Tiedän, että kyseessä oli matemaattinen ongelma, mutta mielestäni se ei ollut ok, Rhythm kommentoi CBS:n mukaan.

"Se tuntui niin vastuuttomalta tavalta opettaa"

Äitikään ei ollut mielissään painoon keskittyvästä tehtävästä.

– Olin oikeasti sokissa. Se tuntui niin vastuuttomalta tavalta opettaa matematiikkaa, Naomi sanoo.

Rhythm ympyröi kysymyksen ja kirjoitti sen viereen: "Mitä! Tämä on loukkaavaa! Anteeksi, mutta en vastaa tähän, tämä on töykeää".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Eivät aio poistaa kysymystä

Kysymyksistä vastaava yrityksen Eureka Mathin markkinointivastaava kommentoi, ettei näe mitään syytä poistaa kysymystä tehtävistä.

– Kysymyksessä painosta ei ole kyse arvoista, se on vain vertaus, edustaja kommentoi.

Aikuiset nälvivät Rhythmiä

Hieman yllättäen myöskään nettikansan mielestä kysymyksessä ei ollut vikaa, ja moni onkin hyökännyt 9-vuotiaan tytön kimppuun siekailematta.

Rhythmin nimeä ja hänen tekemiään kirjoitusvirheitä on nälvitty netissä; lisäksi moni aikuinen ihmettelee, minkä takia kysymyksestä piti valittaa paikallisuutisiin.

– Ei tässä maailmassa voi selvitä, jos loukkaantuu kaikesta, Marie Ryan kommentoi Facebookissa.

– Antakaa tytölle hylätty, Roger Smith vaatii.

Rhythmille löytyi myös kannustusta.

– (Tässä on) ihminen, joka ei pelkää puolustaa omaa näkemystään, Joe Jones kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja