9 vinkkiä: Tee itse maukas salaattiannos

Salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua? Salaattiannoksesi ei tarvitse olla tylsä! Lue vinkit, joiden avulla voit valmistaa herkullisia ja monipuolisia salaatteja.

Voisi luulla, että jos vain sekoitat salaatinlehtiä, vihanneksia ja kastiketta keskenään, saat eteesi ravintolatasoisen salaatin. Kotikutoinen versio ei kuitenkaan ole aina yhtä maistuva. Lue ravintolayrittäjä Nic Jammetin vinkit, joiden avulla voit valmistaa kotikeittiössäkin herkullisen ja monipuolisen salaattiannoksen.

1. Käytä aina tuoreita ainesosia

Tämä voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta tuoreet ainesosat ovat yksi tärkeimpiä asioita salaatin hyvän maun takaamiseksi.

2. Sijoita salaattilinkoon

Tiedät varmaan, että salaatti tulisi aina pestä ennen käyttöä. Mutta et ehkä tiennyt sitä, että salaatin pitäisi kuitenkin olla todella kuivaa ennen kuin alat valmistaa annostasi. Näin kastike tarttuu siihen paremmin. Salaattilingolla saat vihanneksistasi paljon kuivempia kuin asettelemalla ne vaikkapa juuri pestyinä talouspaperin päälle.

3. Ole luova

Jos vihaat lehtisalaattia, sinun ei ole pakko syödä sitä. Tee vaikka kvinoa- tai porkkanaraastepohjainen salaatti. Sinun ei myöskään tarvitse laittaa salaattiisi tomaattia ja kurkkua vain siksi, että niin on tapana tehdä. Kokeile rohkeasti: voit lisätä salaattiisi vaikkapa pähkinöitä, siemeniä tai paahdettuja vihanneksia.

4. Lisää makua

Saat lisää makua, kun yhdistät tuoreita yrttejä lehtisalaattipohjaan tai puristat hieman sitruuna- tai limettimehua salaatin päälle. Voit myös maustaa salaattiasi vaikkapa rouhitulla, tuoreella pippurilla.

5. Tasapainoa koostumusten välille

Jos salaatissasi on jotain pehmeää, kuten avokadoa tai vuohenjuustoa, lisää siihen myös jotain rouskuvaa, kuten pähkinöitä tai krutonkeja. Eri koostumusten välinen kontrasti tekee salaatistasi mielenkiintoisen makuisen.

6. Miten kypsennät proteiinit?

Maustamaton kana sopii kyllä salaattiin, mutta mikset marinoisi lihaa ensin sellaisella marinadilla, joka sopii hyvin myös salaatin muihin ainesosiin. Jos olet epävarma, kokeile grillattua kanaa, joka lisää mukavan, hiiltyneen maun liki kaikkiin salaatteihin.

7. Älä raasta juustoa liian aikaisin

Jos pidät juustoraastetta valmiina pöydällä odottamassa salaattiin päätymistään, se kuivuu ja menettää makuaan. Pidä parmesaanipalaa jääkaapissa ja raasta sitä salaattiin vasta viime hetkillä.

8. Täyteläisemmät kastikkeet

Käytitpä sitten valmista kastiketta tai teitpä sen itse, joskus se saattaa olla liian ohutta koostumukseltaan. Silloin se myös valahtaa ainesosien päältä pois. Sekoita kastikkeen joukkoon rasvatonta, kreikkalaista jogurttia tehdäksesi siitä täyteläisempää ilman turhia kilokaloreita.

9. Paljonko kastiketta on tarpeeksi?

Voit pilata salaattisi laittamalla liikaa tai liian vähän kastiketta. Laita mieluummin vähän kastiketta salaattiin ja hieman lisää lautasen sivuun, josta voit lisätä sitä tarpeen mukaan.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat