9 tapaa polttaa enemmän kaloreita – olipa treenitapasi mikä hyvänsä!

Ota kaikki irti jokaisesta treenikerrasta ja nopeuta painon pudotusta! Helpot vinkit sopivat treeniin kuin treeniin.

Ensikertalaisista paljon urheilleisiin, lähes kellään ei ole aikaa tuhlattavana tunteja ja tunteja treenaamiseen. Jokaisesta minuutista kannattaa siis ottaa kaikki irti ja tehdä niistä merkityksellisiä. Nämä Health.comin listaamat toimivat tekniikat kannattaa ottaa osaksi jokaista treenikertaa, jos haluat polttaa enemmän kaloreita nopeammin.

1. Kuntoile kuulokkeet korvilla

Kuulokkeet esille, lempisoittolista rullaamaan ja anna mennä! Musiikin on todettu olevan yksi helpoimmista – ja totta kai hauskimmista – tavoista vauhdittaa treeniä ja kalorien palamista. Wisconsinin yliopiston tutkijat laittoivat joukon miehiä ja naisia tekemään kaksi 8 minuutin treeniä kuntopyörällä, toisen ilman musiikkia ja toisen musiikin kanssa. Polkeminen sävelten tahtiin lisäsi osallistujien sydämensykettä 10 sykkeellä minuutissa ja he polttivat kaloreita seitsemän prosenttia enemmän.

Muista kuitenkin pitää kuulokkeet puhtaina – lue, miksi: Käytätkö paljon kuulokkeita? Riskinä iljettävät seuraukset!

2. Treenaa inspiroivan kaverin kanssa

Kuntoilu sellaisen ystävän kanssa, joka on hiukan parempi kuntoilemaan kuin sinä, voi parantaa omaa kalorien kulutustasi. Kansas Staten yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että parin kanssa treenanneet ihmiset, jotka pitivät pariaan hieman hoikempana ja vahvempana, paransivat treeninsä kestoa ja intensiteettiä jopa 200 prosenttia. Kaveri siis mukaan treenaamaan, ja minuutteja kertyy varmasti ihan huomaamatta!

3. Anna käsien viedä

Kilpakävelijöillä on sanonta: Kun kätesi menevät, jalkasi seuraavat. Jos omaa tahtia haluaa parantaa ja kilokalorien palamista nopeuttaa, liikuta käsiäsi nopeammin ja jalkasi seuraavat. Toinen kaloreita polttava bonus on se, että työllistät myös ylävartaloasi. Miamin Barry-yliopiston tutkimus myös osoittaa, että crosstrainerilla treenanneet käyttävät enemmän rasvaa polttavaa happea, kun he laittavat kätensä töihin käyttämällä treenilaitteen kahvoja verrattuna pelkästään jalkojen käyttöön.

4. Etsi ihanteellinen tahti

Monet suosivat HIIT-treeniä saadakseen aineenvaihdunnan vauhtiin ja hyviä tuloksia, mutta suhteellisen monet saattavat kyllästyä rankkaan treeniin tai eivät tee sitä tarpeeksi saadakseen tuloksia. Kalifornia State -yliopiston kinesiologian professorin Daniel Franklin mukaan paremmin ja järjestelmällisesti tehtynä suurempaan kilokalorien kulutukseen pääsee, jos löytää oman optimaalisen pisteensä. Optimaalinen treenin intensiteetti on maksimaalisen kestävyyspisteen alapuolella oleva tahti, jota kestää puolen tunnin ajan.

– Tiedät, että olet siinä, kun hengityksesi on hiukan vaikeutunut, mutta voit silti puhua lyhyitä lauseita, professori kertoo.

5. Käytä painoja

Painavammat ihmiset polttavat enemmän kilokaloreita, koska heidän kehonsa täytyy työskennellä kovemmin pysyäkseen liikkeessä. Saman vaikutuksen voi kuka tahansa huijata itselleen käyttämättä painoliiviä tai säädettäviä painovaatteita. Tutkimuksen mukaan painojen lisääminen treeniin voi parantaa kilokalorien kulutusta kävelylenkeistä juoksuun ja porrastreeniin. 

6. Hyödynnä voimaa

Painovoimalla on erittäin tehokas vaikutus kilokalorien kulutukseen – mitä jyrkempi tai korkeampi mäki, sitä vaikeampi sen päälle on kävellä, pyöräillä tai juosta. Kukkuloita kohti kannattaa siis suunnata: pannukakku-tasolta jopa kuusi prosenttia kallistuneeseen maastoon vaihtaminen voi polttaa jopa 50 prosenttia enemmän kaloreita.

7. Ota kahvikuppi käteen!

Kofeiini ei vain kiihdytä aineenvaihduntaa, sillä sen on todettu voimistavan myös suoriutumista. Tutkimusten mukaan kahvista löytyvä energisoiva ainesosa vaikuttaa havainnointikykyyn treenin aikana, joten kovat ponnistukset tuntuvat helpommilta. Näin ollen pääset kovempaa, pidempään ja poltat enemmän kilokaloreita.

8. Juo vettä

Pari lasillista kylmää vettä voi parantaa aineenvaihduntaa jopa viisi prosenttia, kun kehosi pyrkii lämmittämään kylmän nesteen. Ennen treeniä juotu kylmä vesi voi auttaa tuntemaan olon raikkaammaksi ja mahdollistaa pidemmän ja raskaamman treenin ennen väsymystä, joten kilokalorit alkavat palaa helposti.

9. Keskity itse asiaan

Tekstailu, television katselu ja lehden selailu saattavat helposti hoitua kaikki samaan aikaan, kun painaa menemään kuntopyörällä tai tekee erilaisia kuntoliikkeitä. Monen asian tekeminen samaan aikaan ei ole kuitenkaan treenin kannalta tehokasta.

– Ne vievät huomiosi muualle treenaamisesta, joten et ehkä anna parastasi. Huomion kiinnittäminen ponnistuksiin – sydämensykkeeseen, hengitykseen, lihasten tuntemuksiin – auttaa pitämään yllä tasaisen työskentelyn, jotta voit polttaa enemmän kilokaloreita, kertoo Frankl.

Lähde: Health.com

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja