9 ruokaa, jotka helpottavat stressiä

Oletko jatkuvasti stressaantunut? Tässä yhdeksän ruoka-ainetta, jotka lieventävät tutkitusti stressiä.

Näitä ruokia syömällä arjen tai työn aiheuttamia paineita voi lieventää. Älä siis turvaudu kiireessä karkkeihin tai roskaruokaan, vaan kokeile terveellisempiä herkkuja:

Mantelit, pistaasit ja saksanpähkinät

Kun stressi ja ärtymys kasvavat sietämättömäksi, kannattaa napata kourallinen manteleita. Ne sisältävät paljon E- ja B-vitamiineja, jotka pitävät muun muassa kehon immuunijärjestelmän kunnossa.

Jos mantelit kyllästyttävät, voit myös napostella pistaaseja tai saksanpähkinöitä. Ne pitävät sydämen hyvässä kunnossa ja verenpaineesi pysyy hallinnassa adrenaliiniryöppyjenkin keskellä. Lisää saksanpähkinöitä kourallinen vaikkapa salaattiisi tai muroihin.

Avokadot

Kun stressitilasi saa sinut seuraavan kerran hamuamaan rasvaista ruokaa, unohda jäätelöt ja roskaruoat ja kokeile kotitekoista guacamolea. Sen paksu ja kermainen rakenne saa sinut unohtamaan hetkessä ärtymyksesi. Avokadossa on paljon hyviä rasvoja, jotka alentavat verenpainettasi.

Rasvaton maito

Lämmin maito auttaa tunnetusti univaikeuksiin ja levottomuuteen. Kalifornian yliopiston tutkimusten mukaan maidon kalsium auttaa myös lihaskramppeihin ja lievittää lihasjännitystä. Lasillinen maitoa päivässä on tutkijoiden mukaan myös oiva lääke vaihdevuosioireisiin.

Kaurapuuro

Kuitupitoisen kaurapuuron hiilihydraatit auttavat aivoja tuottamaan enemmän serotoniinia – samaa rauhoittavaa kemikaalia, jota on myös esimerkiksi tummassa suklaassa.

Appelsiinit

Stressaatko työhaastattelusta tai tulevasta esiintymisestä? Kaada itsellesi lasillinen appelsiinimehua tai syö tuoreita appelsiineja. Appelsiinien C-vitamiinit vähentävät saksalaistutkimuksen mukaan stressiä ja laskevat verenpainetta. Myös immuunijärjestelmäsi toimii tehokkaammin, joten voit kaiken kaikkiaan paremmin.

Lohi

Lohen sisältämät omega3-rasvahapot ovat stressihormonien pahin vihollinen. Tutkimuksien mukaan rasvahapot pitävät adrenaliinin kurissa sekä auttavat myös sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä.

Pinaatti

Pinaatin sisältämä rauta, eli magnesium alentaa tutkitusti stressitasoa. Raudanpuute voi aiheuttaa puolestaan migreeniä ja tehdä olosi muutenkin väsyneeksi. Lisää siis seuraavalla kerralla pinaattia vaikkapa salaatin korvikkeeksi leivän väliin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat