9 kiehtovaa selitystä: Näistä syistä sinuunkin rakastutaan

Tiede selittää, mitkä tekijät saavat meidät ihastumaan tai rakastumaan juuri tietynlaisiin ihmisiin.

Oletko koskaan pohtinut, mitkä tekijät viehättävät sinussa vastakkaista sukupuolta? Tiede on selvittänyt lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat käyttäytymiseemme ja tunteisiimme.

Toisinaan viehätymme hyvin erilaisista ihmisistä: saatat ajatella, että ihastut aina samantyylisiin ihmisiin, mutta oikeasti syyt eivät välttämättä ole niin näkyviä kuin mitä luulemme.

Tässä tieteen yhdeksän kiehtovinta selitystä rakastumiselle.

1. Ihmiset rakastuvat samanlaisiin ihmisiin

Tutkimusten mukaan rakastumme todennäköisemmin ihmisiin, jotka jakavat samanlaisen arvonmaailman, elämänkokemuksen sekä ovat ulkoisesti yhtä viehättäviä ja vieläpä samanikäisiä.

2. Toisen voi myös saada rakastumaan itseensä

Jos haluat saada jonkun rakastumaan tai ihastumaan sinuun, voi siihen auttaa esimerkiksi samankaltainen ulkoinen tyyli. Ihmisillä on tapana viehättyä ulkoisesti samantyylisistä ihmisistä – jopa samanväriset silmät tai hiukset voivat edistää tätä prosessia. Esimerkiksi nuorten vanhempien lapset tapaavat etsiä itsekin sopivaa kumppania jo nuorena.

3. Tuoksu vetää puoleensa

Joidenkin tutkimusten mukaan tuoksulla on merkittävä rooli viehättävyyden kannalta. Esimerkiksi ovuloivien naisten on tutkittu viehättyvän miehistä, jotka erittävät paljon testosteronia. Samaan aikaan miesten on puolestaan tutkittu viehättyvän naisista eri tavoin naisen kuukautiskierron mukaan.

4. Ryhtikin herättää huomiota

Psykologia selittää, että asento, jossa ihminen on hieman kumartunut keskustelukumppaninsa puoleen, seisoo jalat toisistaan rennosti erillään ja pitää kämmenet näkyvillä, viehättää muita ihmisiä. Tällaisessa asennossa ihminen viestii rentoutta, avoimuutta ja luotettavuutta – mitkä tekevät ihmisestäkin miellyttävän ja helposti lähestyttävän oloisen.

5. Pituudella on merkitystä

Tutkimusten mukaan erityisesti miehen pituus vaikuttaa hänen viehättävyyteensä merkittävästi. Tosin sekin riippuu vastakkaisen osapuolen mieltymyksistä.

6. Hurjapäiset kokemukset yhdistävät

Jännittävät – jopa pelottavat – jaetut kokemukset ovat loistava tapa tutustua. Tutkimusten mukaan viehätys vastapuolta kohtaan kasvaa voimakkaammin yhteisten, hurjapäisten kokemusten myötä.

7. Naapurit rakastuvat todennäköisemmin

Mikäli asutte ihastuksesi kanssa lähellä toisianne, on jo tilastollisesti todennäköisempää, että välillenne kehittyisi jotain. Tällöin nimittäin kohtaamisten määrä vapaa-ajalla kasvavat. 

8. Hymy vetää puoleensa

Tämä on todettu jo lukuisia kertoja: hymy todella vetää puoleensa muita ihmisiä. Hymy viestii positiivisuutta ja iloisuutta, joita on vaikea vastustaa.

9. Paras tapa rakastua on silti yksinkertainen

Eräs tutkimus selvitti, että paras ja kenties myös nopein tapa rakastua toiseen ihmiseen, on yksinkertaisesti tutustua toiseen. Tutkimuksessa kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä kysyi toisiltaan 36 kysymystä 45 minuutissa. Tulokset osoittivat, että intiimiyden tunne voi kasvaa hetkessä toisen ihmisen kanssa, kunhan hänestä vain oppii nopeasti tuntemaan asioita.

 

Lähde: Tech Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja