800 teekkaria kastettiin koskeen Tampereella – Korona ei osallistujia huolettanut: "Enemmän pelotti, että ei pääsisi osallistumaan"

Tampereen teknillisen yliopiston teekkarikastajaisia vietetään tänä vuonna poikkeuksellisissa oloissa ja erityisjärjestelyin.

Normaalioloissa teekkarit on kastettu Tammerkosken hyiseen veteen vappurientojen yhteydessä. Nyt koronavirus lykkäsi viime kevään kastajaiset syksylle. Sen vuoksi yli 800 teekkaria saa tänään kasteensa tapahtumassa, jonka arvioidaan jatkuvan iltakuuteen asti.

Sosiaalisessa mediassa on pohdittu, onko teekkaritapahtumaa järkevää ylipäänsä viettää nyt, kun koronatilanne on epävarma ja tartuntamäärät ovat olleet nousussa. Esimerkiksi Jyväskylässä päätettiin viikonloppuna perua Amazing Race -opiskelijatapahtuma koronaviruksen takia.

Tampereella teekkarikastajaisia puolustetaan.

"Järjestelyt toimineet odotetusti"

Järjestäjien mukaan koronaturvallisuus on huomioitu. Teekkarikasteen järjestäjiin kuuluva Aapo Honkakunnas kertoo MTV Uutisille, että tapahtuman järjestelyt ovat toimineet suunnitellusti.

– Meillä on ollut kovat koronajärjestelyt. Olemme rajanneet tämän alueen erillisiin alueisiin ja yhtä aluetta kohden tulee mahdollisimman vähän porukkaa. Täällä vaikuttaa väljältä ja ihmisillä on silti hyvä meininki eli kaikki on hyvin.

Honkakunnaksen mukaan tapahtumaa järjestettäessä tehtiin tartutatautien torjuntasuunnitelma hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

"Vuoden isoin ja tärkein juttu"

Honkakunnas vastaa esitettyyn kritiikkiin siitä, pitäisikö tällaisia opiskelijatapahtumia alkuunkaan järjestää nykyisessä koronatilanteessa.

– Ei tietenkään mitään ole pakko, mutta tämä oli sellainen tapahtuma, jonka totesimme olevan mahdollista järjestää koronaturvallisesti. Tämä on kuitenkin meidän vuoden isoin ja tärkein juttu.

Honkakunnas kertoo, että tapahtuma on karsittu koronaturvallisuuden takia sellaiseksi, että käytännössä opiskelijat vain kastetaan jokeen ja sillä selvä.

– Olemme erikseen ohjeistaneet, että teekkarit eivät kokoonnu myöhemmin illalla. Jatkoja ei ole, emmekä ole tällaisia itse järjestäneet. Killat menevät keskenään jonnekin, jos menevät ja se on siinä.

Honkakunnas arvelee, että teekkarikasteen järjestämiseen liittyvä kritiikki liittyy enemmänkin siihen, että ihmiset eivät ole olleet tietoisia tapahtuman järjestelyyn liittyvistä tarkoista turvallisuussuunnitelmista.

"Oli ilmiselvää, että tänne tullaan"

Juuri koskessa pulahtaneet Venla Santahuhta ja Annika Pankko kertovat, että Tammerkosken syksyinen vesi tuntui yllättävänkin lämpimältä.

– Kävimme pinnan alla kaksi kertaa ja olisimme voineet jäädä sinne koriin vaan. Ihan mahtava fiilis on. Tätä on odotettu niin kauan, kun ei keväällä päästy.

Santahuhtaa ja Vankkaa ei pelottanut osallistua joukkotapahtumaan koronauhasta huolimatta.

– Lähinnä minua pelotti, että itselleni tulisi joku kurkkukipu, että ei pääsisi osallistumaan, Santahuhta kertoo.

– Kyllä tämä on niin ainutlaatuinen juttu, että oli ihan ilmiselvää, että tänne tullaan, kun tämä järjestetään, Vankka toteaa.

Santahuhta ja Vankka kertovat, että juhlia mennään jatkamaan saunottelun merkeissä oman killan kanssa.

Osallistujat kiittelevät järjestelyjä

Koskessa niin ikään juuri uitetut Lauri Almqvist ja Aleksi Virkkala ovat samoilla linjoilla.

He harmittelevat, että korona siirsi tapahtuman keväältä syksylle ja nyt kasteessa jouduttiin tyytymään turhan lämpimään veteen.

Almqvist kiittelee tapahtuman turvajärjestelyjä.

– Täällä on kaikki hoidettu viimeisen päälle, että tämä on oikeasti turvallinen tapahtuma. On ollut hienoa, että tässä syksyn aikana koronatilanteen laannuttua ollaan voitu tehdä pienellä porukalla pieniä tapahtumia. Se on ollut tärkeätä.

12.09.2020 kello 14.45 juttua on muokattu. Korjattu Annika Pankon nimi oikein.

Lue myös:

    Uusimmat