80 % tämän Bemarin omistajista ei tiennyt autonsa olevan takavetoinen – iso muutos luvassa seuraavaan sukupolveen

1:24
Tässä on uusi BMW Z4.

Saksalaisvalmistajan kompakteimman mallin uusi sukupolvi tuo tullessaan perusteellisen muutoksen, johon suurin osa ostajista ei kuitenkaan tule kiinnittämään minkäänlaista huomiota.

BMW:n vuonna 2004 markkinoille tuoma 1-sarja on kokemassa historiansa suurimman muutoksen. Tähän asti takavetoisena valmistettu auto muuttuu kolmannen sukupolvensa myötä etuvetoiseksi.

Vaikka baijerilaisvalmistajan päätös on kuin märkä rätti monien BMW-entusiastien kasvoille, ei asialla tuskin ole suurta merkitystä valtaosalle mallin ostajista.

Vuonna 2010 BMW:n silloinen pääjohtaja Norbert Reithofer nimittäin paljasti, että neljä viidestä 1-sarjan omistajasta ei edes tiennyt autonsa olevan takavetoinen.

Etuvetoisuus auttanee tuomaan kustannussäästöjä, sillä muutos mahdollistaa samojen alustaratkaisujen käyttämisen 1-sarjassa sekä Mineissä.

Etuvetoisten perusmallien lisäksi tarjolle on tietojen mukaan tulossa myös nelivetoisia xDrive-malleja.

BMW on myynyt 1-sarjansa sedan-versiota etuvetoisena jo vuodesta 2017, mutta ainoastaan Kiinassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.