8 vyötäröä hoikentavaa proteiinipommia: Terveellinen lisä ruokavalioon!

Pähkinät pitävät sisällään runsaasti erilaisia ravinteita, jotka auttavat muun muassa laihtumaan sekä nukahtamaan. Mutta mitkä pähkinät sopivat juuri sinulle?

Proteiinipitoiset pähkinät sopivat myös laihduttajan ruokavalioon. Painonpudotusetujen lisäksi erilaisten pähkinöiden avulla voit myös suojautua taudeilta ja selättää väsymyksen.

1. Cashewpähkinät: Selätä väsymys

Cashewpähkinät ovat tuplasti rautapitoisempia kuin esimerkiksi jauheliha. Rauta auttaa elimistöä kuljettamaan happea, joten raudanpuute johtaa väsymykseen ja heikentyneeseen keskittymiskykyyn.

2. Saksanpähkinät: Laske kolesterolia

Saksanpähkinäpitoinen ruokavalio pudottaa kolesterolia keskimäärin 0,3 arvoyksikköä. Tämä selviää 13 eri tutkimuksen yhteistuloksesta. Sinun täytyy syödä saksanpähkinöitä noin 30 grammaa päivässä päästäksesi tuloksiin kuukaudessa.

3. Pekaanipähkinät: Torju viruksia ja bakteereita

Jo viisi pekaanipähkinää sisältää yhden kuudesosan suositellusta päivän sinkkimäärästä. Sinkki on elimistön valkosoluille erittäin tärkeä aine. Valkosolut taistelevat puolestaan bakteereita ja viruksia vastaan.

4. Maapähkinät: Hoikenna vyötäröä

Maapähkinöiden rasva, proteiini ja kuidut auttavat sinua pysymään kylläisenä pidempään, jolloin napostelun todennäköisyyskin pienenee. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan kohtuullisesti maapähkinää ja maapähkinävoita nautiskelevat laihduttajat pitävät extrakilonsa todennäköisemmin pysyvästi poissa

5. Pistaasipähkinät: Laske verenpainetta

Muutama kourallinen pistaaseja sisältää enemmän kaliumia kuin banaani. Kalium yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon auttaa kontrolloimaan verenpainetta.

6. Hasselpähkinät: Kokonaisvaltainen hyvinvointiherkku

Hasselpähkinät pitävät sisällään runsaasti sydänystävällisiä monityydyttömättömiä rasvoja. Hasselpähkinät ovat myös yksi rikkaimmista luonnollisista E-vitamiinin lähteistä. Hasselpähkinät ovat myös kuitu-, kalsium-, sinkki-, foolihappo- sekä biotiinipitoisia, joten pähkinät tekevät koko keholle hyvää!

7. Parapähkinät: Seleeniä soluja suojaamaan

Parapähkinät ovat paras seleenin lähde. Seleeni puolestaan auttaa suojaamaan soluja. Korkeat seleeniarvot on tutkimuksissa yhdistetty pienentyneeseen syöpäriskiin ( virtsarakossa sekä eturauhasessa). Jo kaksi parapähkinää sisältää tarvittavan päiväannoksen seleeniä.

8. Mantelit: Diabeetikon herkkuja

Manteleiden korkea kuitupitoisuus sekä hiilihydraatittomuus laskee syömäsi aterian glykeemistä indeksiä (tahti, jolla sokeri imeytyy verenkiertoon). Manteleissa on myös paljon magnesiumia, joka auttaa myös kontrolloimaan verensokeria.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat