8 syytä reissata rakkaan kanssa – löydä uusia puolia kumppanistasi

Kun olet rakkaasi kanssa reissaamassa, saatat oppia hänestä paljon sellaisia asioita, jotka eivät juuri koskaan tule esiin arkielämässä. Lue, millaisia asioita voit oppia kumppanistasi matkustelun myötä.

Matkailu avartaa ja opettaa matkustajalle paljon sekä itsestään että muista ihmisistä, etenkin muista matkakumppaneista. Tästä syystä jokaisen pariskunnan kannattaisi matkustella yhdessä jo suhteen alkuaikuina.

Pois omalta mukavuusalueelta

Kun matkustatte kohteeseen, joka on vieras teille molemmille, joudutte pois mukavuusalueiltanne, ja paljastatte toisillenne luultavasti pahimmat ja parhaimmat puolet itsestänne. Voit oppia kumppanistasi jotakin uutta myös silloin, kun hän esittelee kotikaupunkiaan, mutta merkittävimmät oivallukset kumppanisi luonteesta saat silloin, kun hän ei tunne oloaan kotoisaksi ja varmaksi. Miten kumppanisi käyttäytyy, kun kaikki matkatavaranne ovat hukassa, tai kun odottamaanne junaa ei kuulukaan?

Kun voitatte tiiminä haasteet ja ongelmat matkan aikana, keskinäinen siteenne vahvistuu.

Vaikeat asiat käsittelyyn

Pitkät ajo-, lento-, ja junamatkat tarjoavat mahdollisuuden pitkille, syvällisille keskusteluille. Toisella ei ole mahdollisuutta karata vaivihkaa tilanteesta, vaikka keskustelun aihe olisikin hankala. Nyt on aika nostaa kissa pöydälle.

Voitte puhua vakavasti myös suhteenne jatkosta ja molempien toiveista tulevaisuuden suhteen: haluavatko molemmat lapsia, tai haluatteko asua loppuelämänne kaupungissa?

Pystytkö tekemään kompromisseja? 

Matkaa suunnitellessa ja matkustettaessa mitataan sitä, kuinka hyvin osaatte tehdä kompromisseja. Saattaa olla, että poikaystäväsi mielestä paras anti uudessa matkakohteessa ovat museot, kun sinä taas haluaisit kiertää kaikki mielenkiintoiset kaupat läpi.

Matkalla todella mitataan osaatteko antaa vuoronperään toisen mieliksi periksi, tai löytää vaihtoehtoja, jotka jollain tavalla tyydyttävät teitä molempia. Ehkä jätätte väliin sekä museot ja kaupat, ja menette jokilaivalle, tai sitten käytte muutamassa kaupassa ennen kuin menette museoon pariksi tunniksi.

Kuinka kumppanisi kohtelee muita?

Kysy asiaa keneltä tahansa lentokentän virkailijalta, niin hän varmasti vahvistaa seuraavan tiedon: matkustaminen saattaa tuoda esiin ihmisen rumimmat puolet. Aikaerosta johtuva väsymys ja kulttuurishokki voivat paljastaa piilossaolevia, ikäviä luonteenpiirteitä. Seuraa tarkasti, kuinka kumppanisi kohtelee tarjoilijoita, hotellin työntekijöitä ja muita ihmisiä yhteisen matkanne aikana.

Riitely matkalla opettaa

Vaikka matkakumppanisi olisikin suosikki-ihmisesi maapallolla, saatatte ottaa yhteen matkan aikaan useaan otteeseen. Reissatessa syntyneiden riitojen ei tarvitse olla turhia, vaan voitte oppia niistä.

Kohtaamanne ristiriidat opettavat teille paljon ongelmanratkaisusta, viestinnästä, anteeksipyytämisestä ja henkilökohtaisen tilan merkityksestä suhteessanne.

Näe toisen ärsyttävimmät ja huonoimmat piirteet

Matkan aikana saatat huomata monia uusia piirteitä kumppanissasi. Osa niistä yllättää positiivisesti, osa pelkästään ärsyttää. Voi olla, että poikaystäväsi haluaakin mieluiten kuunnella radiosta automatkojen ajan poliittisia keskusteluja, kun sinä taas kuolet tylsyyteen näiden ohjelmien aikana.

Kun saatte molemmat matkalla ruokamyrkytyksen ja halailette hotellissa vuoronperään vessanpönttöä, näette todella millainen kumppani on heikoimmillaan ja huonoimmillaan. Kun tunnette heikoimmillannekin, että kumppaninne rakastaa ja tukee teitä, siirtyy suhteenne aivan uudelle tasolle.

Matka peilaa tulevaisuuttanne

Yhteisen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että voit luottaa kumppaniisi sataprosenttisesti, ja että hän muun muassa osaa suunnitella tulevaisuutta, ja käyttää rahaa järkevällä tavalla.

Jos olet tosissasi seurustelukumppanisi kanssa, voit matkan aikana seurata esimerkiksi sitä, kuinka kumppani pystyy noudattamaan sovittua matkabudjettia, ja onko hän joka tilanteessa luottamuksesi arvoinen. Jos sovitte näkevänne tietyssä paikassa tiettyyn aikaan, ei ole hyvä merkki, että kumppanisi odotuttaa aina sinua, tai pettää tekemiään lupauksia.

Matkustelu on hauskaa

Yhdessä reissauksen paras puoli on tietenkin se, että saatte jakaa kaikki hauskat ja iloiset matkakokemukset yhdessä. Jaettu ilo on ehdottomasti parempi kuin yksin koettu ilo. Kun näette maailmaa pariskuntana, suhteenne luultavasti lujittuu vahvemmaksi kuin koskaan ennen. 

Lue myös:

    Uusimmat