Mainos

8 sääntöä lastenjuhliin: Nämä jokaisen vanhemman tulisi tietää!

Netmums-sivusto listasi ohjeet lastenjuhlien järjestämiseen. 15 jaloissa juoksentelevaa alakouluikäistä ei ole haaste, jos kaiken on järjestänyt huolella!

1. Vastaa kutsuun

Lastenjuhlien järjesteleminen vie aikaa ja rahaa. Älä tunge saamaasi kutsua taskuusi ja päätä palata asiaan ”kohta”, sillä kutsu on taatusti taskussasi vielä kolmen viikon kuluttua. Tekstiviestin lähettäminen ilmoitettuun numeroon vie ehkä 30 sekuntia päivästäsi!

Jos et ole vastannut kutsuun, mutta aiotte silti mennä synttäreille, soita etukäteen. Varmistu siitä, että lapsellesi on tilaa juhlissa.

2. Lastenkutsu ei ole ”avec”

Tarkista juhlien järjestäjältä, koskeeko kutsu myös sisaruksia, tai voiko vanhempi jäädä paikalle. Älä oleta, ettei ketään haittaa, jos viet juhliin kaksi lasta yhden sijaan.

3. Älä stressaa ruoasta

Mikään ei pilaa juhlatunnelmaa varmemmin kuin vanhempi, joka listaa 20 syytä sille, miksei pikku-Irma saa syödä suklaata, sokeria, vehnäjauhoa tai juoda mehuja. Jos lapsesi on pakko saada tietynlaista ruokaa esimerkiksi allergian vuoksi, ilmoita asiasta etukäteen tai pelaa varman päälle ja ota juhliin omia eväitä.

Jos järjestät juhlia, muista, etteivät porkkanatikut yleensä viettele samaan tapaan kuin sipsit ja keksit. Voit toki tarjoilla kasviksia, mutta älä suotta pilko kokonaista porkkanapussia tikuiksi vain voidaksesi heittää porkkanatikut roskiin myöhemmin.

4. Ole kutsujen kanssa hienovarainen

Se, keitä kutsutaan ja keitä ei kutsuta juhliin, aiheuttaa helposti jännitteitä. Jos ette aio kutsua lapsesi koko luokkaa juhliin, älkää jaelko kutsuja luokassa suureen ääneen.

Toiset vanhemmat eivät välttämättä ole tietoisia muiden juhlista tai siitä, ettei heidän lastaan ole kutsuttu, joten jos teidät on kutsuttu, älä ota tulevia kekkereitä puheeksi small talk -tyyliin. 

1:51

Älä myöskään tenttaa juhlien järjestäjiltä, miksi sinun lapsesi jäi ilman kutsua. Jos tilanne huolestuttaa, ota asia puheeksi asiallisesti.

5. Osta lahja, jos vain pystyt

Lapsille lahjat ovat usein juhlien tärkein osuus. Vie lahjaksi pieni pussi karkkia tai suklaapatukka. Jos sinulla ei ole rahaa, tee lahjakortti malliin "tällä kortilla vien sinut puistoon koko päiväksi" tai "tällä kortilla yksi yökyläily meidän luonamme".

Juhlien järjestäjänä voit helpottaa vanhemman stressiä aiheesta kertomalla, millaisista lahjoista lapsi pitää, tai huomauttamalla kutsussa, jos lahjaa ei tarvita.

COLOURBOX18438147

6. Ota ylös yhteystiedot

Jos lapsen saa jättää itsekseen juhlimaan, varmistu siitä, että juhlien järjestäjillä on sinun yhteystietosi, ja toisin päin. Lapsi saattaa kaivata kotiin tai tulla yllättäen huonovointiseksi, jolloin puhelinnumero todella tulee tarpeeseen.

7. Tarkista pukukoodi

Jos lapsi saapuu naamiaisiin ilman asua, luvassa on harmistusta.

8. Pysy aikataulussa

Jos kutsussa lukee juhlien loppuvan kello 17, älä saavu paikalle 17.45.

***


Lähde: Netmums.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.