7 pientä asiaa, joiden takia ihmiset tuomitsevat sinut ennakkoon

Onko sinulla tapana tuomita ihmisiä pelkän ensivaikutelman perusteella? Me kaikki tunnumme tekevän olettamuksia toisistamme jo hyvin pienten merkkien ja eleiden perusteella.

Ihmiset tekevät väistämättä olettamuksia toisistaan ele- ja ruumiinkielen perusteella, kuten myös ulkonäön ja jopa vaatetuksen. Oletko joskus sortunut näihin olettamuksiin itsekin?

Näiden takia ihmiset tekevät sinusta ennakko-olettamuksia:

1. Sinun käsialasi

Voiko kirjoitustyyli ja käsiala paljastaa jotain ihmisen luonteesta? Ainakin pystymme tekemään heistä ennakko-olettamuksia.

National Pen Companyn teettämän selvityksen mukaan pienikokoisen käsialan ajateltiin viestittävän siitä, että ihminen on ujo, huolellinen ja opinhaluinen.

Isokokoiset kirjaimet puolestaan viestittivät siitä, että kyseessä on ulospäinsuuntautunut ihminen, joka kaipaa osakseen huomiota.

Ne, jotka painoivat kynää vahvasti paperille, nähtiin tosikkoina. Kevyt kirjoitustyyli puolestaan kuvasti muiden silmissä, että kyseinen ihminen on empaattinen ja herkkä.

2. Sinun lempivärisi

Myös se, mihin väreihin pukeudut useimmiten, voi olla vahva viesti persoonastasi – ainakin muiden silmissä.

Ihmiset, jotka pukeutuvat mieluiten mustaan mielletään herkiksi, taiteellisiksi ja yksityiskohtiin huomiota kiinnittäviksi persooniksi.

Niiden, jotka suosivat vaatetuksessaan punaista, ajatellaan elävän täysillä.

Vihreää suosivat mielletään lojaaleiksi ja rakastaviksi. Valkoista suosivat ovat muiden mielissä organisoituneita ja loogisia, sinisen ystävät puolestaan tasaisia, herkkiä ja hienotunteisia.

3. Pureskeletko kynsiä, revitkö hiuksia?

Ihmiset tekevät huomattavissa määrin tulkintoja toisten ruumiinkielestä. Jos sinulla on tapana toistaa jotain tapaa – kuten vaikkapa pyöritellä hiuksia, pureskella kynsiäsi tai puristella ihon epäpuhtauksia, sen mielletään kuvastavan kärsimättömyyttä, turhautumista ja tyytymättömyyttä.

On uutisoitu, että ihmiset jotka pureskelevat kynsiään mielletään perfektionisteiksi, jäykiksi ja hermostuneiksi.

4. Sinun kenkäsi

Ihmiset tunnetusti tuomitsevat muut jo ulkonäön perusteella – ja näköjään myös sen perusteella, millaiset kengät toisilla kanssaihmisillä on.

Kansasilainen yliopiston teettämän selvityksen mukaan jopa sen perusteella, että saa tietää kenkien hinnan, tyylin, värin ja kunnon, voi arvata 90 prosentin varmuudella, millainen kengänomistaja tyypillisesti on: kuinka paljon hän tienaa, poliittisen valveutuneisuuden, sukupuolen ja jopa iän.

5. Silmät ja katsekontakti

Silmät ovat sielun peili, eivätkö? Eräät tutkimukset kuitenkin väittävät, että sinisilmäisillä ihmisillä on enemmän taipumusta alkoholismiin kuin niillä, joilla on tummemman sävyiset silmät.

Katsekontaktin välttely puolestaan mielletään merkiksi siitä, että ihmisellä on heikko tahto ja huono itsekontrolli.

6. Täsmällisyys

Kaikki tiedämme, että on kohteliasta olla ajoissa – mutta myöhästyminen voi antaa ihmisille virheellisen käsityksen siitä, millainen olet luonteeltasi.

Ei liene ihme, että myöhästyminen tärkeästä tapahtumasta tai tapaamisesta antaa negatiivisen kuvan sinusta persoonana. Se, että ilmestyy paikalle ajoissa, puolestaan mielletään merkiksi siitä, että olet huomioonottava, henkisesti tasapainossa sekä motivoitunut.

Eli muista olla ajoissa työhaastattelussa tai ensitreffeillä!

7. Kädenpuristuksesi

Sanonta “kylmät kädet, lämmin sydän” kalpenee sen rinnalla, millaisia olettamuksia teemme toisista pelkän kädenpuristuksen perusteella.

Vahva kädenpuristus kuvastaa monien mielestä itsevarmuutta ja henkistä vahvuutta. Heidän oletetaan olevan ekstroverttejä sekä ilmaisevan itseään ja tunteitaan mahtipontisesti.

Löysä tai hellä kädenpuristus mielletään itsevarmuuden puutteeksi ja jopa pyrkimykseksi päästä helpolla sekä vältellä haasteita.


Jutun alussa oleva käsiala kuuluu talk show -juontaja Sally Jessy Raphaelille.

Lähde: Lifehack.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja