7 luonnonmukaista hyttysmyrkkyä: Karkota hyttyset kotikonstein

Reilun viikon päästä on jälleen juhannus, jonka moni viettää mökillä hyttysten keskellä. Jos perinteiset hyttysmyrkyt eivät tunnu tepsivän tarpeeksi hyvin ötököihin, kokeile erilaisia, luonnonmukaisia hyttyskarkoitteita. 

Testaa tänä kesänä luonnonmukaisia hyttyskarkotteita, jotka tuoksuvatkin paremmalta kuin perinteiset hyttysmyrkyt.

Rosmariinia grilliin

Hyttyset iskevät usein juuri silloin kun olemme grillaamassa. Rosmariinin avulla pystyt kuitenkin muuttamaan grillin hyttyskarkotteeksi, ja saat samalla grilliruokaasi lisää makua.

Heitä siis muutama rosmariinin oksa hiillokseen. Saat aikaan tuoksun, joka ajaa hyttyset kauas grillistä.

Itsetehdyt sitruunakynttilät

Sitruunan eteerinen öljy on yksi tehokkaimmista luonnollisista hyttyskarkotteista maailmassa. Yksi parhaimmista tavoista hyödyntää sitruunaöljyä on valmistaa öljyn avulla tunnelmallisia tuoksukynttilöitä kesäiltaan.

Kynttilöitä on helppo tehdä, ne ovat täysin luonnonmukaisia, ja vapauttavat palaessaan tuoksua, joka pitää hyttyset kaukana. Aseta kynttilöitä esimerkiksi ulkoterassille useampaan paikkaan.

Lue englanninkieliset ohjeet kynttilöiden valmistukseen täältä.

Laventeliöljy

Ihmiset joka puolella maailmaa pitävät laventelin tuoksusta, mutta hyttyset inhoavat sitä. Tee laventeliöljystä seos siten, että lisäät 30 tippaa laventeliöljyä kahteen ruokalusikkalliseen kasvipohjaista öljyä, esimerkiksi oliiviöljyä. Kun hierot seosta ihollesi, saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla: tuoksut hyvältä ja hyttyset pysyvät loitolla sinusta.

Hyönteiskarkote-kasvit

Useat kasvit toimivat itsessään hyttyskarkoitteina. Näitä voimakkaan tuoksuisia kasveja ovat muun muassa reunuspietaryrtti, kissanminttu, piparminttu, samettikukka, ja sitruunamelissa.

Istuta tänä kesänä näitä kasveja puutarhaasi, tai mökkisi pihaan, ja varaudu näin ensi kesän hyttysiin.

Neem-öljy

Intian niemimaalta lähtöisin olevaa Neem-puuta kutsutaan välillä myös elämänpuuksi. Neem-puun siemenistä valmistettua öljyä käytetään luonnollisena hyönteismyrkkynä puutarhassa.

Se pitää tuhohyönteiset poissa kasveista, mutta sitä voi hyvin käyttää myös hyttyskarkoitteena. Levitä öljyä ihollesi karkottaaksesi inisevät hyönteiset.

Teepuuöljy

Useimmat ötökät eivät tykkää teepuuöljyn tuoksusta, joten sitä voi myös käyttää hyönteiskarkotteena.

Ölvyä pitää laimentaa ennen kun sitä laittaa iholle. Sekoita 20 tippaa teepuuöljyä vajaaseen desilitraan vettä, ja kaada seos pieneen suihkupulloon, josta seosta voi helposti levittää iholle. Säilytä seos viileässä, pimeässä kaapissa, ja ravista seosta ennen käyttöä. 

Valkosipuli

Syötyäsi paljon valkosipulia, valkosipulin sisältämät yhdisteet vapautuvat myös ihon luonnollisten eritteiden välityksellä. Hyttyset eivät tykkää näistä yhdisteistä, ja pysyvät näin ollen poissa iholtasi. 

Otathan huomioon, että valkosipulin tuoksu saattaa karkottaa hyttysten lisäksi myös ihmiset ympäriltäsi! 


Katso myös tuore uutisjuttu kaupunkihyttysistä!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja