7 kätevää vinkkiä: Käytä tiskiainetta kodinhoidossa

Astianpesuaineesta ei ole hyötyä pelkästään likaisten pannujen putsauksessa, vaan sitä voi käyttää monipuolisesti apuna kodinhoidossa.

Tiskiaine on näppärä kodin yleispuhdistusaine, jolla saa esimerkiksi poistettua tahrat useasta eri materiaalista.

Poista rasvaiset tahrat vaatteista

Astianpesuaine irrottaa hankalat rasvatahrat hellävaraisesti vaatteista. Hiero pieni määrä pesuainetta tahralle ja huuhtele lopuksi vedellä. Saat aikaan parhaat tulokset jos annat aineen vaikuttaa ennen pesua tarhalla. 

Kiillota korusi

Puhdista ja kiillota korusi seoksella, jossa on hiilihapollista vettä ja vähän tiskiainetta. Hiilihapollisen veden kuplat auttavat irrottamaan likaa, ja veden avulla saippua pääsee korujen pienimpiinkin rakoihin ja nurkkiin. Liota koruja viisi minuuttia seoksessa, ja huuhdo lopuksi vedellä. Voit myös harjata hammasharjan avulla irti sitkeintä likaa.

Putsaa hiusharjasi ja kampasi

Puhdista harja hiustuotteiden jäämistä ja rasvaisista hiuksista astianpesuaineen avulla. Liota harjaa lämpimässä vedellä, johon olet lisännyt vähän tiskiainetta.

Hävitä hedelmäkärpäset

Tee tiskiaineen avulla banaanikärpäsansa. Lisää muutama tippa tiskiainetta omenaviinietikkaan. Tiskiaine poistaa veden pintajännityksen, jolloin kärpäset uppoavat etikkaan helpommin.

Puhdista ulkokalusteet

Tiskiaine sopii loistavasti muovisten ulkokalusteiden putsaukseen. Sekoita hieman tiskiainetta lämpimään veteen, ja pyyhi seoksella ulkopöydät ja -tuolit.

Poista tahrat matoista

Tee seos, jossa on yksi ruokalusikallinen tiskiainetta ja noin viisi desilitraa lämmintä vettä. Kasta puhdas siivousliina liuokseen, ja pyyhi matossa olevaa tahraa. Toista tarvittaessa, kunnes tahra imeytyy liinaan ja lähtee irti matosta.

Pyyhi putsattu kohta vielä liinalla, joka on kastettu kylmään veteen, ja pyyhi lopuksi kohta kuivaksi puhtaalla, kuivalla liinalla.

Puhdista laatat ja kaakelit

Hiustentuotteiden jäämät ja rasvatahrat lähtevät hyvin irti kylpyhuoneen kaapeleista, kun lisäät pesuveteen tiskiainetta. Voit käyttää samanlaista seosta hyvin myös lattialaattojen puhdistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat