Mainos

7 erikoista syytä – myös näiden vuoksi päädytään eroon

Olet ehkä joskus kuullut, että jopa puolet avioliitoista päättyy eroon. Yleisimpiä syitä ovat uskottomuus, erilleen kasvaminen tai taloudelliset erimielisyydet – mutta ei suinkaan aina.

Myös seuraavat tieteen selittämät syyt voivat johtaa avio-onnen päättymiseen. 

1. Työmatkasi on liian pitkä

Pitkä työmatka ja auton ratissa istuminen voivat aiheuttaa stressiä, mutta pitkä työmatka on myös pois perheen parissa vietetystä ajasta. Olipa syy mikä hyvänsä, yli 45 minuutin työmatkan omaavat pariskunnat eroavat ruotsalaistutkimuksen mukaan lyhemmän työmatkan omaavia helpommin. Todennäköisyyden kasvattamiseen riitti, että pariskunnan jommankumman osapuolen työmatkan pituus ylitti kolmen vartin rajan.

2. Kaikki ystävännekin eroavat

Kun suurin osa ystäväpiiristänne menee naimisiin ja hankkii lapsia, tekin alatte miettiä näiden asioiden toteuttamista. Sama efekti pätee myös eroamiseen. Erään tutkimuksen mukaan eron todennäköisyys kasvaa jopa 75 prosentilla, jos pariskunnan läheiset ystävät tai perheenjäsenet eroavat. Hyvä uutinen on, että läheisten vahva parisuhde voi auttaa myös teitä vahvistamaan liittoanne.

3. Ensimmäinen lapsenne on tyttö

Yli 60 vuotta kestänyt yhdysvaltalaisseuranta todistaa, että esikoislapsen sukupuolella on merkitystä avioliiton jatkumiselle. Jos esikoislapsi on tyttö, pariskunta eroaa todennäköisemmin kuin, jos esikoinen on poika. Sama ilmiö pätee myös naimattomiin pariskuntiin. Jos pariskunnan esikoislapsi on poika, he päätyvät tulevaisuudessa todennäköisimmin naimisiin kuin esikoistytön saaneet parit.

4. Vaimo on kiireinen lääkäri

Myös ammatinvalinnalla voi olla merkitystä avioerotilastoihin. Yli 40 tuntia viikossa työskentelevillä naislääkäreillä on erään tutkimuksen mukaan erittäin korkea avioeron riski. Miesten kohdalla on puolestaan päinvastoin. Mieslääkäreillä avioeron riski laski työtuntien lisäännyttyä. 

5. Jaatte kotityöt tasan

Norjalaistutkimuksen mukaan pariskunnat, jotka jakavat kotityöt tasan, eroavat muita todennäköisemmin. Asiantuntijat kutsuvat tällaista pariskuntaa business-kumppaneiksi, joiden liitto voi muuttua helposti onnettomaksi. Tiukkojen rajojen sijaan pariskuntia kehotetaan spontaaniusuuteen, anteliaisuuteen ja läheisyyteen.

6. Vaimo juo enemmän kuin mies

Avioparit, jotka juovat saman verran tai eivät lainkaan, pysyvät todennäköisemmin yhdessä kuin parit, joissa toinen osapuoli juo enemmän. Avioeron riskiä nostaa huomattavasti se, jos vaimo juo miestään enemmän. Vaimon runsas juominen voi jopa kolminkertaistaa avioeroriskin. 

7. Kaksi kumppania ennen avioliittoa

Vuosina 1980–1990 syntyneitä naisia seuranneen tutkimuksen mukaan seksikumppaneiden määrä on yhteydessä avioeroihin. Avioparit, joiden vaimoilla oli ollut tasan kaksi kumppania ennen avioliittoa, erosivat jopa 30 prosentin todennäköisyydellä. Jos kumppaneita oli ollut enemmän, todennäköisyys pieneni. 

Onko pettäminen kiinni sukupuolesta?

0:49

Lähde: Men'sHealth 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.