Mainos

67-vuotias tankotanssija hurmaa taidoillaan – opetteli lajin täysin nollasta: "Ihmiset kohtelivat minua aivan kuin olisin ollut kummajainen"

Kun tätä naista ja hänen taidonnäytteitään katsoo, voi olla lähes mahdoton uskoa, että hän on 67-vuotias. 

Toisin kuin voisi luulla, yhdysvaltalainen Greta Pontarelli ei ole harrastanut tankotanssia koko ikäänsä. Nykyisin lajin hyvin omaava nainen aloitti nimittäin tankotanssiharrastuksensa vasta vanhemmalla iällä, 59-vuotiaana.

Nainen päätyi lajin pariin kuultuaan, että tankotanssi vahvistaa hyvin luita ja lihaksia. Muutamassa vuodessa päätetyön vastapainoksi valittu harrastus vaihtui ammatiksi, ja nyt nainen kiertää maailmaa tankotanssin ammattilaisena.

Nainen on voittanut lajissa jo viisi mestaruutta

Pontarelli toivoo, että hänen tarinansa toimisi inspiraationa ja kannustaisi ihmisiä toteuttamaan unelmiaan iästä riippumatta. Tekosyyt hän kehottaa heittämään saman tien romukoppaan. 

– Kuulen koko ajan, että olen liian vanha, liian painava, liian sitä, liian tätä. Ymmärrän sen, koska ajattelin ennen samaan tapaan. Mutta nuo kaikki ovat tekosyitä, Pontarelli toteaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen oli harrastanut nuoruudessaan voimistelua, mutta tankotanssin maailmaan hän tutustui vasta kahdeksan vuotta sitten YouTube-videoiden innoittamana. Ensimmäisellä tanssitunnillaan nainen ei onnistunut edes pitämään itseään tangossa, mutta vähitellen taidot kehittyivät. Kolme vuotta harrastuksen aloittamisesta Pontarelli ilmoittautui ensimmäisiin kilpailuihinsa. 

– Ihmiset kohtelivat minua aivan kuin olisin ollut kummajainen. Sitten ymmärsin, että kukaan muu minun ikäiseni ei tehnyt tätä, ensimmäisiin kilpailuihinsa 62-vuotiaana osallistunut nainen kertoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Muiden kilpailijoiden nuori ikä ei saanut naista lannistumaan – päinvastoin. Nyt hän kiertää maailmaa kilpailuissa, ja vuosien varrella matkaan on tarttunut jo viisi mestaruutta. Salaisuuksikseen nainen paljastaa ahkeran treenaamisen ja kehonsa kuuntelun. Ja sen, että hän ei anna ikänsä toimia rajoitteena. Sinunkaan ei pitäisi. 

Lähde: Metro 

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.