62 vuotta naimisissa ollut pariskunta erotettiin eri vanhainkoteihin – ”He ovat aivan murtuneita”

Kanadassa eri vanhainkoteihin sijoitettu vanhempi pariskunta murtuu kyyneliin aina nähdessään toisensa. Asiasta kirjoitti ABC News.

Pariskunta siirrettiin eri asumuksiin jo kuukausia sitten, mutta ABC Newsin sivuilla näkyvä kuva parin koskettavasta kohtaamisesta on otettu vasta tällä viikolla.

Pariskunnan lapsenlapsi Ashley Bartyik kertoi ABC Newsin haastattelussa olevansa huolissaan siitä, että eron tuomat sydänsurut ja stressi voivat koitua isovanhemmille jopa kohtalokkaiksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Bartyik jakoi sydäntä särkevän kuvan isovanhemmistaan alun perin Facebookissa. Hän on kertonut, että 62 vuotta naimisissa olleet isovanhemmat erotettiin ruuhkautuneen terveydenhuoltojärjestelmän vuoksi kahdeksan kuukautta sitten.

83-vuotias isoisä Wolfram Gottschalk siirrettiin tuetun asumisen kotiin terveysongelmien takiaviime tammikuussa. Wolframilla on todettu dementia, eikä hänen perheensä pystynyt enää huolehtimaan isoisästä kotona.

Neljä kuukautta myöhemmin myös isoäiti Anita Gottschalk, 81, joutui muuttamaan vanhainkotiin – mutta pariskunta ei päässyt saman katon alle. Tästä lähtien Wolfram on jonottanut päästäkseen asumaan samaan vanhainkotiin vaimonsa kanssa.

Bartyik kertoo, että hän ja hänen vanhempansa ajavat isoäitiä isoisän luokse vierailulle muutaman kerran viikossa, jotta pari voisi viettää edes vähän aikaa yhdessä.

– He ovat aivan murtuneita ja itkevät aina nähdessään toisensa, lapsenlapsi kuvaili ABC Newsille.

Dementian lisäksi isoisällä diagnosoitiin hiljattain syöpä. Isovanhempien toivottaisiinkin voivan viettää yhdessä mahdollisimman paljon aikaa, jottei isoäidin tarvitsisi huolehtia siitä, milloin näkee miehensä seuraavan kerran.

Asuinalueen vanhainkotien asumisjärjestelyistä vastaava Tasleem Juma kommentoi ymmärtävänsä tilanteen surullisuuden. Juma kertoi heidän myös tekevänsä paraikaa tarvittavia järjestelyjä, jotta pariskunta saatettaisiin jälleen yhteen seuraavien viikkojen aikana.

– He ovat olleet yhdessä aina mentyään naimisiin vuonna 1954. He ovat aivan hullaantuneita toisiinsa ja ovat olleet toistensa rinnalla niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. He ansaitsevat olla toistensa kanssa, Bartyik kertoi.

Mistä tunnistaa sen oikean? Seniorit vastasivat 1:19

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja