Mainos

6 asiaa, joiden tekemistä kannattaa vältellä ennen petipuuhia

Jos haluat säkenöintiä petipuuhiin, kannattaa olla sortumatta vaakamambon kaataviin mokiin.

Jopa taidokkainkin rakastaja voi tietämättään sortua ennen seksiä mokiin, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa pilata sänkypuuhat kokonaan.

Women's Health -sivusto listasi asiat, joita ei kannata tehdä juuri ennen leikkejä makuuhuoneessa.

1. Antihistamiinin otto

Antihistamiinit toimivat kuivattamalla limakalvoja helpottaen näin nenän tukkoisuutta. Samalla kuitenkin myös muut paikat saattavat kuivua.  Gynekologinen kirurgi Nicole E. Williams varoittaa, että näin voi käydä esimerkiksi vaginalle. Olitpa siis kuinka kiihottunut tahansa, vaginasi ei välttämättä ole samaa mieltä, jos olet syönyt antihistamiinia ennen rakkaudenpuuhia.

2. Tuliset ruoat

– Ruoat voivat vaikuttaa vaginan tuoksuun ja makuun, varoittaa lääkäri Kathryn Boling

Todella tuliset ruoat, kuten jalapeñot, voivat aiheuttaa lisäksi ilmavaivoja ja turvotusta. Mikä pahempaa, tulisen ruoan käsittelyn jälkeen myös käsissäsi voi olla jäänteitä polttavasta tunteesta – ja pian myös kumppanisi intiimialueilla.

3. Liiallinen alkoholin nauttiminen

Kevyt hiprakka saattaa luoda sopivaa tunnelmaa joidenkin kohdalla, mutta liiallinen juominen voi turruttaa aistit – ja karkottaa orgasmin.

– Koska alkoholi on tunnettu rauhoittavuudestaan, kykysi saada orgasmi voi hiipua, jos olet liian humalassa, sanoo Williams.

Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan 11 prosenttia alkoholinkäyttäjistä kärsi ongelmista orgasmin saamisessa. Miehillä, jotka joivat, oli vaikeuksia ejakuloida, kun taas naiset tarvitsivat ylimääräistä stimulointa saavuttaakseen huippunsa.

4. Sähköhammasharjan käyttö

Kuulostaa erikoiselta, mutta sähköhammasharjan ja alkoholipohjaisten suuvesien käyttö saattaa edesauttaa sukupuolitautien tarttumista. Dermatologi Tsippora Shainhouse kertoo Women's Health -sivustolle, että sähköhammasharjan pyörivät harjat voivat aiheuttaa pieniä repeymiä ikeniin ja vahvat alkoholipohjaiset suuvedet saattavat kuivattaa limakalvoja, jolloin ne ovat alttiimmat haavoille ja sitä kautta sukupuolitaudeille.

5. Ihokarvojen ajelu

Moni nainen haluaa ajella ihokarvat juuri ennen h-hetkeä, mutta itse asiassa ne kannattaisi mahdollisuuksien mukaan ajaa jo edellisenä iltana. Näin iho ehtii parantua ennen kuumia seksileikkejä, sanoo Shainhouse.

– Ihokarvojen ajelu kuorii pois ihon päällimmäisen kerroksen tehden siitä näin herkemmän, hän sanoo.

Tämä puolestaan saattaa johtaa karvatuppien ärsyyntymiseen, ihottumaan ja pieniin haavoihin, jolloin iho on avoin mahdollisille infektioille, kuten herpekselle tai HPV-virukselle.

Kannattaa käyttää höylää, jossa on monta terää, jotta saat tarkemman ajon yhdellä kerralla. Tämän jälkeen kannattaa iholle levittää esimerkiksi hydrokortisonivoidetta tulehdusten vähentämiseksi. Lisää voidetta vielä seuraavana päivänä, jos iho vaikuttaa ärtyneeltä, Shainhouse neuvoo.

6. Ruoka esileikin osana

Suklaakastikkeella leikkiminen voi kuulostaa kiihottavalta ajatuksen tasolla, mutta seksin jälkeinen hiivatulehdus ei niinkään. Bolingin mukaan minkä tahansa sokeripitoisen ruoan käyttäminen liukasteena – tarkoituksella tai erehdyksessä – voi aiheuttaa hiivatulehduksen, sillä hiiva elää sokerilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.