58 vuoden avioliitto päättyi kuolemaan – Kreikan kuningas Konstantinin vaimo hyvästeli miehensä koskettavin sanoin

Pariskunta oli naimisissa 58 vuotta.

Kreikan viimeinen kuningas Konstantin siunattiin haudan lepoon maanantaina 16. tammikuuta Ateenassa. Siunaustilaisuus sisälsi sydäntäsärkevän hetken, kun edesmenneen kuninkaan vaimo Anne-Marie nähtiin surun murtamana miehensä menetyksen johdosta.

Pariskunta kihlautui vuonna 1962, kun Anne-Marie oli vasta 16-vuotias. Hänen isänsä Tanskan kuningas Frederick IX epäröi alun perin antaa siunausta tyttärensä nuoren ikänsä vuoksi. Kuningas pyysikin paria pitämään kihlauksen salassa siihen asti, että Anne-Marie valmistui koulusta ja täytti 18 vuotta.

Tammikuussa 1963 Tanskan kuninkaallinen hovi ilmoitti pariskunnan suunnitelmista mennä naimisiin, ja häitä tanssittiin vuotta myöhemmin. 

Rakkaus kesti niin ylä- kuin alamäet ja pariskunta piti yhtä Konstantinuksen kuolemaan saakka. Anne-Marie piti niin ikään liikuttavan kunnianosoituksen miehensä muistolle tämän hautajaisissa.

Anne-Marie laski miehensä arkulle kieloista koostuvan kukkaseppeleen. Ele oli herkkä, sillä kieloja käytettiin myös Anne-Marien hääkimpussa vuonna 1964. Seppeleen yhteydessä oleva kortti paljasti myös hänen viimeiset sanansa miehelleen

– Rakkaasi Anne-Marie.

Lähde: Hello

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja