Mainos

57 miljoonan potti työporukalle? - "Olivat lotonneet pitkään porukalla"

Perjantai-iltana Suomeen osunut Eurojackpotin huikea 57 miljoonan potti on mitä ilmeisimmin osunut työporukalle. Huhujen mukaan 10 hengen porukkalotto on tehty SKS Toijala Worksin konerakennukseen keskittyvässä yksikössä. Tehtaalla on kaikkiaan 160 työntekijää.

"Varmaan huomenna töissä riittää puhetta aiheesta."

MTV Uutiset sai asiasta useita vihjeitä, ja SKS Toijala Worksin toimitusjohtaja Pasi Kannisto vahvistaa myös kuulleensa asiasta voimakkaita huhuja.

- Virallista vahvistusta ei ole tullut, mutta näin huhu kertoo. Huomenna sitten nähdään mikä on tilanne, kommentoi Kannisto puhelimitse.

Tulevatko enää töihin?

Arvailuihin siitä että tulevatko mahdolliset voittajat arjen alkaessa huomenna työmaalle, ei toimitusjohtaja osaa ottaa kantaa. Yhtiön tuotanto ei kuitenkaan häiriinny, vaikka kaikki 10 irtisanoutuisivatkin. 

- Kyllä luulisin että ainakin osa tulee, kyseessähän on 10 hengen ryhmä. Mielenkiintoista nähdä, en osaa sanoa varmaa puoleen enkä toiseen. 

- Jos kyseessä on yhden osaston porukka, saattaa vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä, mutta pitkässä juoksussa ei vaikuta mitenkään firman toimintaan, vakuuttaa Kannisto.

"Saattaa aiheuttaa kateutta tuollainen huomattava määrä työkavereissa ja työyhteisössä vähän turbulenssia."

Porukka ei ollut ensi kertaa asialla

Vaikka toimitusjohtaja kieltää tietävänsä asiasta mitään virallisesti, tietää hän kuitenkin miten työpaikalla lototaan.

- Kyllä ne toki tiedetään, kyseessä vaan yksi ryhmä joka on pidempään lotonnut porukalla.

- Kyllä se on merkittävä näin pienelle paikkakunnalle näin iso rahamäärä, kyllä se varmaan näkyy jonkun aikaa, riippuu kovasti näiden voittajien toiminnasta. 

Yhtiö aloitti yt:t viime viikolla

Akaan Toijalassa noin 160 ja Viialassa noin 15 ihmistä työllistävä Toijala Works aloitti koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut viime torstaina. 

Lomautus- ja mahdolliset vähennystarpeet koskevat kuitenkin lähinnä yhtiön Hämeenlinnan yksikköä, jossa työskentelee yli 50 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.