52-vuotiaana kuolleen naisen elämänohjeista tuli hitti – muistokirjoitus koskettaa: "Kuinka monta kertaa meitä pitää muistuttaa siitä, että meidän pitää elää, ennen kuin kuuntelemme?"

Tällainen on viimeinen joulu saattohoidossa 12:41
Saattohoidossa ihminen valmistautuu paitsi kuolemaan, myös elämään. Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto kertoo, millainen on viimeiseksi jäävä joulu, ja onko siinä iloa.

Stacy kuoli 52-vuotiaana ja päätti tätä ennen kirjoittaa itse oman muistokirjoituksensa. Naisen sanat elämän lyhyydestä ovat inspiroineet monia.

Stacy Lois Oliver menehtyi 52-vuotiaana. Muun muassa koomikkona ja kirjailijana työskennellyt nainen tiesi menehtyvänsä harvinaiseen, keskushermostoa rappeuttavaan monisysteemiatrofiaan. Hän kirjoitti itse oman muistokirjoituksensa, josta tulikin pian viraalihitti, kertoo Today.

"Lakkaa huolehtimasta painostasi, mene ja elä, ole, tee..."

Stacyn tavoitteena oli sanoa asiat, jotka hän koki tärkeiksi. Tekstissä hän kiittää ihanaa perhettään. Monia on kuitenkin koskettanut kappale, jossa on naisen jakelemia elämänohjeita.

– Voinko vain sanoa tämän? En aio kertoa, mitä sinun pitäisi tehdä, mutta kerron nyt, mitä sinun pitäisi tehdä, Stacy kirjoittaa.

– Lakkaa huolehtimasta painostasi, mene ja elä, ole, tee. Hymyile, ihmiset eivät saa tuntea tarpeeksi hymyjä. Nauti hetkestä, se ei ehkä koskaan palaa.

Aviomies Jeff jakoi medioiden uutisia vaimostaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Syö se viineri, mene katsomaan se show, naura ääneen"

Stacy kehottaa ihmisiä kokeilemaan ja tekemään kaikkea, mikä heitä kiinnostaa tai innostaa.

– Kokeile sitä, maista sitä, mene sinne. Usko minua, olen kuollut. Syö se viineri, mene katsomaan se show, naura ääneen. Rakastakaa toisianne, ette koskaan voi tietää, mitä löydättekään.

"Olet asettanut uuden standardin sille, miten täältä lähdetään"

Staycyn viimeinen viesti levisi pian medioihin. Nettikansa on inspiroitunut naisen sanoista ja jättänyt useita kiitoksia hänen kannustavasta tekstistään.

– En tuntenut Stacya, mutta arvostan tätä suuresti. Kuinka monta kertaa meitä pitää muistuttaa siitä, että meidän pitää elää, ennen kuin kuuntelemme? Teen parhaani tehdäkseni Stacyn viimeisistä sanoista viimeisen muistutuksen, jonka tarvitsen, jotta jättäisin taakseni sen, millä ei ole väliä, ja eläisin itselleni ja sille, mitä itse haluan. Kaikki nämä asiat, nämä suunnitelmat, joita emme ihan ehdi toteuttaa. Kiitos tästä koruttomasta muistutuksesta sen suhteen, miten vähän aikaa meillä oikeasti onkaan elää, Sean kiittelee muistokirjoituksen alla.

– Stacy, toivon, että olisimme tavanneet. Olet asettanut uuden standardin sille, miten täältä lähdetään. Olet tyylikäs! Ystävät ja perhe, jotka saivat viettää aikaa kanssasi, olivat todella siunattuja. En unohda jakamiasi oppeja, J. York kirjoittaa.

Aviomies kehuu itseään onnekkaaksi

Aviomies muisteli Stacya parin hääpäivänä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Stacy kehui kirjoituksessaan myös aviomiestään kiltiksi ja komeaksi, sekä parhaaksi ystäväkseen ja elämänsä rakkaudeksi. Parin 21-vuotishääpäivä oli vain viisi päivää Stacyn kuoleman jälkeen.

– Kun hän oli aktiivinen, hänellä oli kolmen ihmisen energia. Hän oli luonnonvoima. Olen onnekas mies, aviomies Jeff Oliver kommentoi vaimoaan.

"Vaikka nyt on vaikeaa, näen edelleen, miten hän vaikuttaa ihmisiin"

Jeffin mukaan Stacy tiesi, että sairaus veisi hänet nopeasti. Nainen kirjoittikin muistokirjoituksen pian diagnoosin saatuaan.  Mies kehuu myös Stacyn tekstiä.

– Tämä on Stacy. Kun luet sen, kuulet hänen äänensä kovaa ja selkeästi, hän toteaa.

Jeff kuvaili Good Morning Americalle, että hänen vaimonsa oli kuin auringon lämmittävä säde.

– Vaikka nyt on vaikeaa, näen edelleen, miten hän vaikuttaa ihmisiin, ja se tuo minulle lohtua. Olin onnekas, että sain paistatella hänen lämmössään niin kauan.

Lue myös:

    Uusimmat