Mainos

50-vuotias mies vapautettiin lapsen hyväksikäyttösyytteistä – nukkui seksin aikana

Ruotsissa on käsitelty oikeudessa erikoista tapausta, jossa 50-vuotias mies oli syytteessä teini-ikäisen tytön hyväksikäytöstä.

Tyttö oli tullut raskaaksi ja DNA-testi vahvisti miehen sikiön isäksi. Erikoiseksi tapauksen tekee se, että miehellä ei ollut minkäänlaista muistikuvaa siitä, että hän olisi ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Tapauksesta kertoo Aftonbladet verkkosivuillaan.

Kaikki alkoi viime maaliskuussa, kun mies pidätettiin kodistaan, jossa hän asui vaimonsa ja teini-ikäisen tytön kanssa.  Koska kyseessä oli alaikäinen, selvitettiin sikiön isä DNA-tutkimuksen avulla.

Viisikymppinen mies oli täysin suostuvainen testiin.

– Koska päämiehelläni ei ollut minkäänlaista aavistusta, että hän olisi voinut olla vauvan isä, suostui hän mielellään testaukseen, miehen asianajaja Jimmy Schiöld sanoo.

Kun tulokset sitten valmistuivat, selvisi, että 50-vuotias mies todella oli teinitytön lapsen isä. Mies pidätettiin lapsen hyväksikäytöstä epäiltynä.

Käräjäoikeudessa mies väitti, että hän oli täysin tietämätön, että yhdyntä oli tapahtunut.  Tyttö puolestaan kertoi, että mies oli nukkunut koko ajan vaimonsa vieressä ja että mies oli ollut täydessä unessa yhdynnän aikana.

Tyttö kertoi kuulusteluissa, että oli hakeutunut yhdyntään miehen kanssa siinä toivossa, että vaimo olisi herännyt kesken aktin ja nähnyt mitä oli meneillään. Tytön toiveissa oli, että vaimo olisi  jättänyt miehen havahduttuaan tapahtumiin.

Tyttö toisti oikeudessa, että epäilty mies nukkui koko yhdynnän ajan eikä vaimo ollut herännyt.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut tytön tai miehen väitteitä ja katsoi niiden olleen jälkeenpäin keksittyjä.

Käräjäoikeus kuuli myös oikeudessa todistajana asiantuntijaa, jonka mukaan on hyvin epätavallista, että ihminen pystyisi harrastamaan seksiä unissaan.  Toisaalta miehen läheiset olivat kertoneet, että mies nukkui poikkeuksellisen sikeästi.

Mies tuomittiin 2,5 vuoden vankeuteen lapsen hyväksikäytöstä.

Tapausta käsiteltiin uudelleen eilen hovioikeudessa, joka päätyi vapauttamaan miehen syytteistä.

Hovioikeuden mukaan syyttäjä ei pystynyt näyttämään toteen, että mies ei olisi ollut unessa yhdynnän aikana ja näin ollen ollut täysin tietämätön tapahtumista.

– Asiakkaani on luonnollisesti hyvin helpottunut. Koko tapaus on ollut hänelle hyvin raskas ja hän haluaa vain mennä eteenpäin elämässään, asianajaja sanoi hoivioikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.