5 vinkkiä: Näin seksi tekee sinut fiksummaksi

Seksin harrastaminen on hyväksi monella tapaa. Lisäksi sen hyvinvointia edistävillä vaikutuksilla voi olla suora yhteys älykkyyteen.

Seksin harrastamisella on useita positiivisia vaikutuksia. Sen voidaan myös ajatella tekevän fiksummaksi.

1. Ajattelun kehittäjä

Amsterdamilaisyliopiston selvityksessä on todettu, että seksiä ajattelevat pystyivät muita paremmin kriittiseen ajatteluun.

2. Onnellisuuden lisääjä

Albanyn yliopisto New Yorkin osavaltiossa on tehnyt selvityksen, jonka mukaan miehen spermassa on mielenlaatua kohottavia kemikaaleja. Tutkimuksen mukaan suuseksiä tai suojaamatonta seksiä harrastaneet naiset olivat onnellisempia, kuin suojattua seksiä harrastaneet naiset.

3. Stressin laukaisija

Työpaikka, lapset, laskut, vapaa-aika, kaikki asiat aiheuttavat stressiä. Skottilaistutkimuksen mukaan seksiä harrastaneiden verenpaine on matalampi, kuin niiden, jotka eivät ole harrastaneet seksiä.

4. Itsetunnon kohottaja

Seksi tuntuu hyvältä. Ja kun hyvät fiilikset syntyvät, itsetunto saa potkua.

– Yksi syistä, joiden vuoksi harrastetaan seksiä, on tuntea olonsa paremmaksi. Hyvä seksi alkaa itsetunnosta. Jos seksissä on rakkautta ja yhteyttä, se myös kohottaa itsetuntoa, kertoo losangelesilainen seksologi, Patti Britton.

5. Unen edistäjä

Sen lisäksi että seksi lisää energiaa ja lievittää stressiä, se myös edistää unta. Hyvin levänneenä nainen tai mies on älykkäämpi, eikö?

Lisäksi seksin harrastamisen tiedetään polttavan kaloreita ja edistävän sydämen hyvinvointia.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat