5 vinkkiä: Näin pidät kodin siistinä tarttumatta imuriin

Jos inhoat siivoamista, siivouspäivä voi olla viikon vastenmielisin päivä. Urakka helpottuu, kun opettelet muutaman kikan, joilla koti pysyy siistinä siivoamatta.

Savvysugar-sivusto kokosi vinkkejä, jotka helpottavat siivousta kummasti:

Tavarat omille paikoilleen

Kun jokaisella tavaralla on paikka, ei tasoille pääse kerääntymään tavarakaaosta. On huomattavasti helpompaa opetella palauttamaan tavarat käytön jälkeen, minne ne kuuluvat kuin siivota kaaos kerran viikossa.

Heitä menemään

Tarvitsetko todella sen valkosipulinpuristimen tai voileipägrillin, jota et ole käyttänyt vuoteen? Aiotko aivan varmasti lukea uudelleen viimevuotiset lehdet, jotka pursuilevat sohvapöydän alta? Vähemmän tavaraa tarkoittaa vähemmän siivottavaa.

Peitä huonekalut

Suojaa kaunis puinen ruokapöytä läpinäkyvällä muoviliinalla ja peitä sohvasi kauniilla kankaalla. Irrotettavat on helpompi ja nopeampi pestä kuin koko sohvakangas.

Syö pöydän äärellä

Kun syöt ruokapöydässä, murut ja tahrat pysyvät rajatulla alueella. Älä napostele sipsejä tai appelsiineja sohvalla tai sängyssä, mikäli et siedä syömisestä aiheutuvaa sotkua.

Harkitse lemmikkejä huolella

Karvakaveri on ihana perheenjäsen, mutta moninkertaistaa siivouksen tarpeen. Jos et ole varma, riittääkö pinnasi jatkuvaan puunaukseen, harkitse lemmikin hankkimista vielä toisen kerran.

Lue myös:

    Uusimmat