5 vinkkiä: Näin pidät keittiösi järjestyksessä

Kaipaako keittiösi uudelleenorganisointia? Ota talteen vinkit, joiden avulla järjestyksen ylläpito helpottuu. 

Keittiön siisteyden avain on käytännöllinen ja tehokas järjestys, joka helpottaa ruoanlaittoa ja keittiön puhtaanapitoa, vinkkaa Martha Stewart Styleathome-sivustolla. Stewart listasi viisi vinkkiä, joiden avulla keittiö pysyy hyvässä järjestyksessä.  

1. Järjestele järkevästi

Mieti, missä käytät kutakin keittiötarviketta. Padat, kattilat ja pannut on järkevintä säilyttää niissä kaapeissa, jotka sijaitsevat lähellä liettä.

Kulhot ja leikkuulaudat kannattaa pitää työtasojen läheisyydessä, astiat taas tiskikoneen viereisissä kaapeissa.

2. Ryhmittele käyttötarkoituksen mukaan

Älä ripottele keittiövälineitä kaappeihin miten sattuu, vaan ryhmittele tavarat käyttötarkoituksen mukaan.

Pistä esimerkiksi leivontatarvikkeet yhteen laatikkoon ja puiset keittiövälineet toiseen. Pidä myös huoli, että mausteet ovat siististi yhdessä maustehyllyssä, se tekee ruoanlaitosta mukavampaa.

3. Tärkeimmät tavarat helposti saataville

Usein käytössä olevat keittiötarvikkeet kannattaa pitää käden ulottuvilla. Painavat kattilat ja padat on helpointa säilyttää alakaapeissa, mistä ne on helppo nostaa esille.

Harvoin käytössä olevat tavarat kannattaa sijoittaa kaappien perälle tai ylimmille hyllyille.

4. Inventoi kerran vuodessa

Käy kaikki keittiövälineesi, astiasi ja muut keittiötarvikkeesi läpi kerran vuodessa. Myy tai lahjoita eteenpäin kaikki ne tavarat, joita et oikeasti tarvitse.

Hankkiudu eroon myös käyttökelvottomista paistinpannuista ja muista tiensä päähän tulleista välineistä. Näin saat lisää tilaa kaappeihin.

5. Pienet tarvikkeet purkkeihin ja telineisiin

Säilytä pienet keittiöntarvikkeet läpinäkyvissä laatikoissa tai purkeissa, jotta näet helposti purkkien sisällön. Tavarat on silloin helpompi löytää kuin jos ne makaisivat sikin sokin pitkin vetolaatikkoa.


Lue myös:

    Uusimmat